Новина

Філія "Чернігівське лісове господарство" державного спеціалізованого господарського підприємства "Ліси України"


В ДП «Чернігівський лісгосп» безпечні умови праці під прицілом

Робота в лісовій галузі є об’єктом підвищеної небезпеки. Власне тому охорона праці та стан здоров’я працівників завжди знаходиться під постійною увагою керівництва Державного підприємства «Чернігівське лісове господарство». Із початком поширення коронавірусної хвороби COVID-19 підприємство не припиняло свою роботу, адже важливо виконувати всі необхідні завдання по охороні і захисту лісу. 

Як зазначає директор ДП «Чернігівський лісгосп» Юрій Ревко, робота лісівників одна із найнебезпечніших серед існуючих галузей. «На час обмежувальних карантинних заходів встановлений режим підвищеної готовності у напрямку запобігання виникненню надзвичайної ситуації на підприємстві. Враховуючи відповідальність за життя і здоров’я працюючих, роботи в Службі охорони праці під час карантину стало ще більше. Втім, залишається в пріоритеті дотримання вимог безпеки праці під час виконання лісосічних та інших робіт, контроль за дотриманням працівниками для забезпечення вимог технологічних процесів під час звалювання дерев, відповідність обладнання безпечним умовам праці, наявність необхідних засобів безпеки та індивідуального захисту, а також проведення навчання працівників з охорони праці,» - наголосив директор підприємства.

З метою реалізації системи безперервного навчання посадових осіб та інших працівників лісгоспу з питань охорони праці, пожежної безпеки, надання першої медичної допомоги потерпілим від нещасних випадків, а також правил поведінки у разі виникнення аварій було проведено чергове спеціальне навчання і перевірка знань з питань охорони праці працівників держпідприємства. Загальний порядок проведення навчання та перевірка знань з питань охорони праці встановлений у відповідності до діючого в лісгоспі Положення.

Навчання проводились згідно затвердженого тематичного плану, програми та плану-графіку по кожному структурному підрозділу.  За результатами іспитів складено протоколи засідань комісії із перевірки знань в питаннях питань охорони праці. Знання по охорони праці та виконання умов безпечної роботи – збережуть життя кожного!

 

За інформацією ДП «Чернігівський лісгосп»