Новина

Філія "Чернігівське лісове господарство" державного спеціалізованого господарського підприємства "Ліси України"


Атестація майстрів лісу

Професія майстра лісу одна із ключових на підприємстві. Разом із тим, робота майстрів відповідальна і важка.
Це справжні господарі лісу, адже без них неможливо виконати усі необхідні завдання протягом року – створення лісових культур, догляди за ними, рубки догляду, контроль за рубками головного користування, заготівля лісового насіння, вирощування садивного матеріалу та утримання в належному стані лісових розсадників, протидія пожежам у лісі та охорона лісового фонду. На звитяжних плечах майстрів лісу багато важливих справ, а від їхнього професійного виконання посадових обов’язків та відповідальності залежить стан насаджень на дільниці.
У ДП «Чернігівський лісгосп» продовжується атестація працівників державної лісової охорони. Майстри лісу Любецького лісництва вже пройшли атестацію. На черзі атестація ще п’яти лісництв підприємства.
Під час проведення атестації комісією визначалась оцінка роботи працівника, дотримання виробничої дисципліни, кваліфікації та виконання посадових обов’язків. Переважна більшість атестованих виявила достатні знання з питань ведення лісового господарства, охорони праці, охорони і захисту лісу, мисливствознавства та нормативно-правової бази. Проте, усі знання і досвід роботи необхідно постійно вдосконалювати і йти в ногу з часом.
Більш досвідчені, старші майстри лісу на підприємстві передають свої здобуті знання молодому поколінню. А ті, хто на даний час продовжує навчання та підвищує кваліфікацію у напрямку «лісового господарства», діляться новими напрацюваннями, технологіями і методами ведення лісівничої справи.
За інформацією ДП «Чернігівський лісгосп»