Новина

Філія "Чернігівське лісове господарство" державного спеціалізованого господарського підприємства "Ліси України"


У ДП «Чернігівський лісгосп» проходить атестація державної лісової охорони

Щоб працювати у лісовому господарстві потрібен досвід, підтверджений ґрунтовними знаннями і практичними вміннями. Працівники державної лісової охорони щодня намагаються протистояти викликам, які з’являються  немов «гриби після дощу», а також забезпечують ефективне вирішення питань лісогосподарського виробництва, охорони і захисту лісу, охорони праці та навколишнього середовища. Тому успішне виконання багатопланових завдань потребує арсеналу знань та професійних навичок усіх, хто безпосередньо працює у лісі та виконує відповідні завдання.

З метою підвищення рівня професійної діяльності державної лісової охорони держпідприємства «Чернігівський лісгосп» та у відповідності до наказу  «Про проведення атестації», проведений перший етап атестації.

На початку роботи голова атестаційної комісії-директор ДП «Чернігівський лісгосп» Юрій Ревко наголосив, що це своєрідний екзамен, який має за мету підтвердити достатній рівень професіоналізму та відповідного досвіду на найближчі три роки цієї категорії працівників. Не менш важливо постійно працювати над підвищенням своєї кваліфікації та поглибленням обізнаності нормативно-правової бази, яка регламентує роботу нашого підприємства.  

Атестаційна комісія розпочала перевірку знань, ділових та професійних якостей інженерів лісового господарства, лісничих та їх помічників. Наступний етап - проведення атестації майстрів лісу, які працюють у шести лісництвах, підпорядкованих підприємству, - Березнянському, Красилівському Любецькому, Мекшунівському,  Славутицькому, Пакульському.

Загалом до атестації по підприємству залучено понад 70 працівників державної лісової охорони. Триватиме атестація із 09 по 25 лютого 2020 року.  

Атестаційні білети сформовані таким чином, щоб комісія мала можливість оцінити рівень професійної придатності працівників, а також встановити відповідність займаним посадам. До залікової атестації представники державної лісової охорони готувалися, вивчаючи матеріали за всіма напрямками роботи, починаючи із лісонасіннєвої справи, вирощування садивного матеріалу, догляду за лісовими культурами, охорони та захисту лісу, порядку відведення і таксації лісосік під рубки, і завершуючи перевіркою знань мисливського господарства.

Окрема увага приділялася практичним аспектам роботи: охороні праці на підприємстві, складанню протоколів щодо лісопорушень, оцінювання якості лісокультурних об’єктів, а також змінам, які  внесені до Санітарних правил у лісах України.

 

За інформацією ДП «Чернігівський лісгосп»