Новина

Філія "Чернігівське лісове господарство" державного спеціалізованого господарського підприємства "Ліси України"


Зберегти ліси від пожеж – спільна відповідальність

В цей складний для всієї країни час головне зберегти найцінніше – людей та природні ресурси, адже ці втрати є часом незворотні. На Чернігівщині та Київщині ліси стали однією із важливих перепон для ворога. На сьогодні заборонено відвідувати лісові масиви, адже підступні загарбники  залишили після себе вибухонебезпечні «подарунки»: нерозірвані боєприпаси та міни. Не менше загрози для лісових масивів додає пожежонебезпечний період.  

Відпрацювували практичні навички щодо оперативного реагування на надзвичайні ситуації, які повязані  з пожежами в природних екосистемах працівники державної лісової охорони Славутицького лісництва
ДП «Чернігівський лісгосп» спільно із відділом організації профілактичної роботи Вишгородського РУ (3-ї оперативної зони) ГУ ДСНС України у Київській області. Рятувальники провели огляд визначення стану готовності до пожежонебезпечного періоду Славутицького лісництва, оскільки лісові масиви в цій частині межують між Київською та Чернігівською областями.

Серед визначених об’єктів перевірені у необхідній кількості лісові пожежні станції, пункти зосередження протипожежного обладнання та інвентарю у відповідності до вимог законодавства, проведені визначені лісорослинні зони та класи пожежної небезпеки земельних ділянок лісового фонду, створення необхідної кількості джерел протипожежного водопостачання у місцях з найвищою вірогідністю виникнення лісових пожеж, створення нових та оновлення минулорічних мінералізованих смуг та інші важливі протипожежні заходи.

За результатами спільної роботи лісівників та рятувальників розроблений мобілізаційно-оперативний план ліквідації можливих лісових пожеж. Боротися з вогнем в умовах воєнного стану це додаткова відповідальність та небезпека для лісівників. Тому лише спільними зусиллями збережемо зелені багатства для майбутніх поколінь!

 

За інформацією ДП «Чернігівський лісгосп»