Новина

Філія "Чернігівське лісове господарство" державного спеціалізованого господарського підприємства "Ліси України"


ВИРОЩУВАННЯ ДЕКОРАТИВНОГО САДИВНОГО МАТЕРІАЛУ

На ДП «Чернігівське лісове господарство» значна увага приділяється вирощуванню декоративного садивного матеріалу. Відповідно структурні підрозділи підприємства ефективно впроваджують цей напрям діяльності.

У Березнянському лісництві ввели в експлуатацію теплиці по вирощуванню декоративного садивного матеріалу ще у 2016 році. «Це велика кропітка робота наших спеціалістів з використанням ефективних технологій та створення оптимальних умов для вирощування, стійкого до місцевих умов садивного матеріалу. У червні – методом живцювання висаджуються  рослини із якісного посадкового матеріалу в підготовлені ємкості, далі – підтримуємо відповідну температуру, боремося із бур’янами та шкідниками аж до формування відповідних розмірів.» - розповідає лісничий Березнянського лісництва Андрій Корогод.

Створення і вирощування довговічних, високопродуктивних та біологічно стійких лісових, садово-паркових, полезахисних та інших видів штучних насаджень і вирощування та реалізація декоративного посадкового матеріалу є одним із завдань лісового господарства.

Декоративні вічнозелені дерева та кущі вдало розташовують поблизу різних підприємств, організацій, приватних будинках чи для дизайну, озеленення чи благоустрою територій.  «До нас в лісівництво приїздять люди і обирають відповідний садивний матеріал для своїх цілей. Про те, як доглядати за рослинами після пересадки наші спеціалісти завжди розкажуть,» - говорить Андрій Корогод.

Найбільшою популярністю для декоративного озеленення користуються такі рослини – туя колоновидна, туя вересоподібна, самшит вічнозелений, ялиця біла, ялина європейська тощо. Та в лісівництві вирощують не лише хвойні, а й листяні породи – липа і береза.

Запрошуємо усіх, хто бажає прикрасити свій двір чи прилеглу територію якісними та цікавими деревами і кущами, звертатися до ДП «Чернігівське лісове господарство» чи місцевих лісництв. Сьогодні на ринку представлені саджанці переважно іноземного походження, а наш вітчизняний садивний матеріал вже пристосований до місцевих кліматичних умов та є більш доступний.

Прес-служба ДП «Чернігівське лісове господарство»


Файл для перегляду:
DSC_0250.jpg2.6 M
DSC_0272.jpg1.3 M
DSC_0275.jpg2.7 M
DSC_0295.jpg3.5 M
DSC_0303.jpg1.6 M
DSC_0312.jpg3.0 M
DSC_0318.jpg3.0 M
DSC_0320.jpg4.3 M