Новина

Філія "Чернігівське лісове господарство" державного спеціалізованого господарського підприємства "Ліси України"


Відновлюємо ліс – озеленюємо планету!

Цьогоріч Україна буде святкувати 30-річчя своєї Незалежності. Ліс – це символ нашого майбутнього, чистому повітрю, красивому природному середовищу,  робочим місцям… Тому гарним подарунком із нагоди цієї важливої для кожного українця дати, від лісівників Державного підприємства «Чернігівський лісгосп» створені лісові культури у Березнянському лісництві.

Сонячна весна погода лише сприяла роботі у лісі та участі у масштабній еко-акції «Озеленення планети». «Сьогодні, 10 квітня, висаджують 1 мільйон дерев  за добу у 100 країнах світу. У нас в області, на теренах всієї країни, й далеко за її межами людей об’єднала екологічна ініціативна, щоб привернути увагу до проблем глобального потепління та відновлення екосистеми планети. Лісівники кожної весни та восени проводять значні роботи із відновлення лісу,» - сказав інженер лісових культур Валентин Блоха.

Приємно, що такої доброї справи долучаються освітяни, бо зерно науки виплекати не просто, так як і виростити гарний, ошатний та здоровий ліс. Разом із натхненними і завзятими активістами та педагогічними працівниками КПЗО «Чернігівський центр дитячого та юнацького туризму, краєзнавства та військово-патріотичного виховання» лісівники працювали не покладаючи рук. Висаджували молоді сіянці сосни звичайної у кварталі 147 виділ 6 на площі 1,5 га, неподалік села Кобилянка Киселівської громади у Чернігівському районі.

Лісничий Березнянського лісництва Андрій Корогод розповідає про основні правила під час садіння та етапи догляду за молодими насадженнями, який здійснюють лісівники.

Маленька Анна тримає в руках тендітний сіянець сосни, уважно слухає інструктаж – як правильно садити ліс, допомагає мамі, бо знає, що через багато років ці сосни будуть височіти як ті, що поряд, - дорослі.

Дякуємо усім небайдужим, хто долучається до відновлення лісів та озеленення!

За інформацією ДП «Чернігівський лісгосп»