Новина

Філія "Чернігівське лісове господарство" державного спеціалізованого господарського підприємства "Ліси України"


ВЕСНА – ПОРА ВІДНОВЛЕННЯ ЛІСІВ

Перед початком весняної лісокультурної кампанії в Чернігівському ОУЛМГ відбуваються засідання лісокультурної ради. Мета її діяльності - забезпечення високої якості робіт з лісовідновлення, лісорозведення, оформлення необхідної технічної документації, підвищення відповідальності керівників та спеціалістів державних підприємств лісового господарства управління під час виконання проектних робіт, вирощування продуктивних, біологічно стійких, цінних деревостанів.
Така лісокультурна рада відбулася 4 березня у Горбачівському лісництві ДП «Остерський лісгосп» під головуванням головних спеціалістів відділу лісового господарства Чернігівського ОУЛМГ Володимира Перев’язка та Володимира Кирієнка.

Участь в засіданні взяли головні лісничі та інженери лісових культур ДП «Борзнянський лісгосп», ДП «Ніжинський лісгосп», ДП «Остерський лісгосп», ДП «Остерський військовий лісгосп», ДП «Прилуцький лісгосп», ДП «Чернігівський лісгосп».


Широке обговорення проектів дозволяє найефективніше з лісівничою доцільністю використати потенціал лісокультурної площі. Розгляд проектів на лісокультурній раді підкреслює важливий зв’язок науки і виробництва в питаннях відновлення лісів та дозволяє лісівникам пересвідчитись у правильності своєї роботи, а зауваження та пропозиції завжди знаходять своє втілення на практиці.
Також на цьогорічному засіданні лісокультурної ради особлива увага приділялася проведенню Всеукраїнської акції «Відновлюємо ліси разом».


Лісистість Чернігівської області становить 20,9 % від загальної площі краю. Щороку питання збереження лісів турбує все більше громадян, яким не байдуже майбутнє нашого краю. Щороку лісівники проводять акції з лісовідтворення, однак через недостатню поінформованість й з метою удосоконалення комунікації представників лісової галузі з суспільством, підвищення іміджу лісової галузі та професії лісівника, поінформованості суспільства щодо важливості та необхідності проведення лісогосподарських заходів, поширення знань про ліси та їх важливість для існування життя на планеті, вирішено обєднати зусилля й провести масштабну акцію з «Відновлюємо ліси разом».

Джерело: ДП "Прилуцький лісгосп"


Файл для перегляду:
87449260_1131315677215054_2916272700810854400_o.jpg466 K