Новина

Філія "Чернігівське лісове господарство" державного спеціалізованого господарського підприємства "Ліси України"


В УКРАЇНІ ДО НОВОГО РОКУ ЗАГОТОВЛЯТЬ 500 ТИСЯЧ ЯЛИНОК

Державні підприємства планують заготовити понад 500 тисяч ялинок. Найбільше дерев заготовлять у Волинському (60 тисяч), Полтавському (55 тисяч), Сумському (40 тисяч), Кіровоградському (39 тисяч), Житомирському (38 тисяч) та Луганському (31 тисяча) обласних управліннях.

Найбільша кількість буде зрубана зі спеціально створених плантацій, на яких королеви Нового року та Різдва вирощуються спеціально. Іншу частину зрубують під час проведення рубок догляду за молодняком. Ще частина дерев заготовляється під час розчищення смуг під лініями електропередач, залізничних і автомобільних доріг, трубопроводів, при прочищення протипожежних просік.

Якщо робити розподіл за зонами районування, то найбільше ялинок буде заговлено не в гірських районах, а на рівнині. Так у Лісостеповій зоні буде зрубано 168 тисяч зелених красунь, з яких 94 тисячі будуть заготовлені зі спеціально створених новорічних плантацій та 74 з рубок догляду за лісом. Другу сходинку посіла Степова зона. Тут буде заготовлено 159 тисяч ялиночок, які прикрасять домашні оселі, 99 тисяч з них буде зрубано з плантацій, а 60 з рубок догляду. Третє місце зайняла зона Полісся, в якій буде заготовлено 135 тисяч новорічних дерев, з яких 81 – з ялинкових плантацій та 54 з проведення рубок догляду за лісом. А от найменше буде зрубано в Карпатах – всього 60 тисяч, з яких 15 з новорічних плантацій та 45 з рубок догляду за лісом. 

Прес-служба Держлісагентства