Новина

Філія "Чернігівське лісове господарство" державного спеціалізованого господарського підприємства "Ліси України"


Уряд підтримав лісівників: зменшено відсоток відрахування до бюджету частини чистого прибутку

Сьогодні, 14 липня, Кабінет Міністрів України під час засідання ухвалив постанову щодо Порядку відрахування до державного бюджету частини чистого прибутку. 

Відтепер державні лісогосподарські підприємства будуть відраховувати до бюджету 50% чистого прибутку. До цього відрахування частини чистого прибутку складало 80%. 

Коли лісгоспи віддавали 80% прибутку, на розвиток підприємства залишалося тільки 20%. Тепер у ДП залишатиметься 50%, 30% з яких в обов’язковому порядку буде спрямовано на придбання основних засобів, необхідних для здійснення заходів з охорони, захисту, використання та відтворення лісів. 

Це дозволить закуповувати більше протипожежної техніки з обладнанням та систем спостереження для запобігання виникнення лісових пожеж. Крім того, підприємства зможуть збільшити обсяги вирощування посадкового матеріалу для створення 1 мільярду дерев в рамках програми Президента України «Зелена країна».

"За прогнозами, чистий дохід від реалізації продукції збільшиться до 20 млрд грн, а чистий прибуток — до 500 млн гривень. У середньому по галузі податки складають 42 % від чистого доходу від реалізації продукції. При покращенні фінансових показників можливий перегляд частини чистого прибутку до 30%", - сказав Голова Держлісагентства Юрій Болоховець.

Постанова «Про внесення зміни до пункту 1 Порядку відрахування до державного бюджету частини чистого прибутку (доходу) державними унітарними підприємствами та їх об’єднаннями» діятиме до 31 грудня 2024 року.

Джерело: https://forest.gov.ua/news/uryad-pidtrimav-lisivnikiv-znensheno-vidsotok-vidrahuvannya-do-byudzhetu-chastini-chistogo-pributku