Новина

Філія "Чернігівське лісове господарство" державного спеціалізованого господарського підприємства "Ліси України"


У порівнянні з 2020 роком, середня площа однієї пожежі зменшилася в 64 рази

8 червня голова Держлісагенства Юрій Болоховець виступив на Всеукраїнському Форумі Україна 30. Питання охорони лісів від пожеж є одним із найважливіших з усіх завдань, які сьогодні стоять перед підприємствами Державне агентство лісових ресурсів України. У 2021 році ми доклали максимум зусиль, аби минулорічна ситуація не повторилася.
Як зазначає голова відомства, на цьогорічні позитивні показники, у тому числі, вплинуло оперативне і професійне реагування працівників галузі та оновлення матеріально-технічної бази.
У лісівників з’явилися нові пожежні автомобілі, лісопожежні модулі, трактори, пожежно-спостережні вежі, мотопомпи, квадрокоптери, спецодяг, телевізійні системи спостереження та інше обладнання і інвентар.
Введено в дію автоматизовану систему «Пожежі», робота якої базується на використанні результатів дистанційного зондування Землі засобами супутникових технологій та буде наповнюватися оперативними даними про загоряння в лісових масивах, а також інформацією про хід їх гасіння.
На виконання доручення Прем’єр-міністра України розроблено проєкт постанови Кабінет Міністрів України «Про затвердження Державної програми підвищення пожежної безпеки в лісах України на 2021-2025 роки».
Але ніяка сучасна техніка не допоможе якісно та швидко локалізувати пожежу, якщо в нас не буде професійних кадрів. Тому ми постійно проводимо навчання і випробовуємо власні спроможності.
Для ліквідації наслідків лісових пожеж Держлісагентством видано наказ від 17.05.2021 № 318 «Про затвердження Плану заходів з розроблення згарищ 2020 року та відтворення на них лісів».
Виконання плану передбачено за 5 років:
Провести розробку насаджень;
Виростити садивний матеріал для відновлення лісів на згарищах;
Відновити ліси на згарищах.