Новина

Філія "Чернігівське лісове господарство" державного спеціалізованого господарського підприємства "Ліси України"


У Красилівському лісництві дбають про якість майбутнього лісу

Китайці вважають, що сосна є чарівним деревом, яке відводить біду і приносить щастя. І не дивно, адже перебуваючи в сосновому лісі дихати стає легше, а розум світлішає… За щирими посмішками працівників Красилівського лісництва зовсім не помітно втоми, адже роблять благородну справу – вирощують майбутні могутні сосни, ялини  та інші декоративні рослини. 

Ще й року не пройшло, як тут було збудовано дві теплиці зі зрошувальною системою загальною площею 0,06 га, в яких вирощується декоративний посадковий матеріал із закритою кореневою системою.

Лісничий Олександр Чигринець розповів: «Ми лише починаємо працювати над розширенням розсадника. Кожен день важливий, адже необхідно встигати ще й виконувати всі заходи для охорони лісу. До початку холодів маємо багато чого встигнути – кожен клаптик землі має приносити користь, адже власними руками вирощуємо дерева як для реалізації населенню, так і для висаджування в лісі.»

Вирощування рослин у теплицях займає багато сил та часу. Догляд за саджанцями проводиться за допомогою ручної праці по мірі росту бур’янів. Провівши усі необхідні роботи у теплицях лісівники мають якісний та стійкий до наших кліматичних умов  посадковий матеріал.

Директор Державного підприємства «Чернігівське лісове господарство» Юрій Ревко переконаний, що постійне вдосконалення роботи підприємства та розширення напрямків діяльності сприятиме економічному та соціальному розвитку лісового господарства. «Ми маємо забезпечити достатню кількість власного якісного садивного матеріалу для посадки та доповнення лісових культур. Тому підприємство займається живцюванням рослин хвойних та листяних деревних порід. Це ще один напрям роботи лісівників,» - говорить Юрій Ревко.

 

Прес-служба П «Чернігівський лісгосп»