Новина

Філія "Чернігівське лісове господарство" державного спеціалізованого господарського підприємства "Ліси України"


У Державному підприємстві "Чернігівське лісове господарство" проходить інвентаризація лісових культур

Контроль, чіткість, законність  та прагнення до розвитку. Такими принципами керуються в роботі лісового господарства. Проведення щорічної інвентаризації лісових культур та основних засобів це своєрідний екзамен для всіх працівників підприємства, аналіз зробленого та постановка цілей.

Інвентаризація - важка та відповідальна справа

Вирощувати ліс – складно. Але лісівники Чернігівського лісгоспу є професіоналами у своїй галузі, тому знають всі тонкощі по збільшенню лісових насаджень.

Під час інвентаризації всі ділянки, ходять по визначеній площі, досліджуючи кожен рядочок. Перевіряються, насамперед, однорічні лісові культури на приживлюваність. Проводиться також якісна оцінка одно, -дво та трирічні лісові культури. А насадження чотирирічного і старшого віку проходять атестацію за класами якості.

На стан розвитку лісових культур впливають і кліматичні умови, і тварини, які можуть пошкодити молоді насадження, і шкідники, і люди.

Плідна робота лісівників має приносити хороші результати. Адже вирощувати та захищати ліс – одне з найважливіших завдань для підприємства.