Новина

Філія "Чернігівське лісове господарство" державного спеціалізованого господарського підприємства "Ліси України"


Соціальне житло для птахів від майбутніх лісівників

Цьогорічна тепла зима вносить свої корективи. Вже на старті і весняна лісокультурна кампанія, тому лісівники завершують підготовку до садіння лісових культур.

Змінюються покоління, а добрі традиції лісу продовжують жити. У лісовому господарстві завжди готуються до прильоту весняних птахів, які є важливими охоронцями від дерев від шкідників.

Шпаки – одні з перших серед перелітних птахів повертаються до нас навесні. Не випадково поява шпаків після зимівлі у багатьох асоціюється з настанням справжньої весни. Спочатку вони тримаються зграями, але не забувають про пошук місця для вирощування потомства.

У виготовленні домівок для птахів чернігівським лісівникам допомагають учні шкільного лісництва. Створене багато років тому, активно діє і сьогодні Пакульське шкільне лісництво на базі Державного підприємства «Чернігівське лісове господарство».

Наполегливі та працьовиті юні вихованці є найпершими помічниками лісівників. Місцеві школярі люблять ліс, тому з радістю здобувають знання та практичні вміння, мріючи опанувати нелегку професію – лісівник.

Перші 120 соціальних будиночків для пернатих уже змайстровано. Попереду - виконання плану 300 шпаківень.

Лісничий Пакульського лісництва Анатолій Шульга задоволений робою учнів шкільного лісництва: «Майструють шпаківні і дівчата, і хлопці. Дітям така робота подобається, - вони спілкуються, посміхаються і вдосконалюють свої навички. Змагаючись за першість – не забувають і про якість. Приємно спостерігати за підростаючим поколінням, які вже сьогодні дбають про частину природи.»

Ще до початку гніздування птахів, пернаті отримають новеньке житло. Лісівники разом із учнями шкільного лісництва розвісять власноручно змайстровані шпаківні у лісі.

За інформацією Державного підприємства
«Чернігівське лісове господарство»