Новина

Філія "Чернігівське лісове господарство" державного спеціалізованого господарського підприємства "Ліси України"


ЩОБ ЯКОМОГА ШВИДШЕ ВІДНОВИТИ РОБОЧИЙ РИТМ ЛІСОГОСПОДАРСЬКИХ ПІДПРИЄМСТВ

Вигнані доблесними силами мужніх захисників України російські окупанти, тим не менше, завдали значної шкоди не лише людям, а й населеним пунктам, лісам та лісогосподарським підприємствам. Знавіснілі вороги залишили після себе спалені, заміновані ліси, зруйновані оселі, розграбовані приміщення лісгоспів та будинки, де жили лісівники.
Найбільших пошкоджень зазнали підприємства Чернігівщини, Київщини, Харківщини, Житомирщини, Сумщини. Тому підприємства і ліси, а також населені пункти, де відбувалися найжорстокіші бойові дії і які тимчасово були окуповані російськими загарбниками, треба негайно відбудовувати, приводити до комфортного стану, щоб працівники лісового господарства мали можливість нарешті приступити до продуктивної праці.
Отож з ініціативи голови Державного агентства лісових ресурсів України Юрія Болоховця при обласних управліннях лісового та мисливського господарства створено комісії, які вивчають стан підприємств, пошкодження, збитки, завдані економіці та інфраструктурі лісової галузі.
Таку комісію створено і в Чернігівському обласному управління лісового та мисливського господарства. Очолив її заступник начальника, головний лісничий Вадим Фесюн. До неї також увійшли заступник начальника Олександр Жук, голова обкому профспілки працівників лісового господарства Наталія Кудласевич, головний спеціаліст відділу лісового господарства Олександр Тищенко і директори всіх лісогосподарських підприємств області.
Вже виявлено, що найбільше від бойових дій постраждало Городнянське лісове господарство і, зокрема, Городнянське лісництво. Пошкоджене і розграбоване його приміщення, житловий фонд, де жили працівники Городнянського лісгоспу. Комісія все це зафіксувала. Не менших, а де й більших втрат від бойових дій зазнали під час окупації ворога Чернігівський, Корюківський, Ніжинський лісгоспи.
Комісія рекомендувала якомога швидше приступати до виконання лісогосподарських обов’язків, набути необхідного робочого ритму, особливо підприємствам з переробки деревини, яка вкрай необхідна під час відбудови економіки України.
А поки що у лісах невтомно працюють мужні сапери. Голова військово-цивільної адміністрації області В’ячеслав Чаус видав розпорядження, згідно з яким жителям Чернігівщини заборонено відвідувати ліси, доки не проведено їх повне розмінування.
За інформацією Чернігівського ОУЛМГ