Новина

Філія "Чернігівське лісове господарство" державного спеціалізованого господарського підприємства "Ліси України"


Повага до людей праці, перевірена часом і конкретними справами

Так можна охарактеризувати VI звітно-виборну конференцію Чернігівської обласної організації Професійної спілки працівників лісового господарства, яка проходила сьогодні в Чернігові.
Більше 50 учасників засідання – делегати і запрошені, начальник Чернігівського обласного управління лісового та мисливського господарства Сергій Аніщенко, його заступник Олександр Жук, директори держпідприємств, потужне профспілкове представництво: голова Профспілки лісового господарства України Степан Кривов’яз, голова Чернігівської обласної організації професійної спілки працівників лісового господарства України Наталія Кудласевич разом із представниками первинних профспілкових організацій та голова Федерації профспілкових організацій Чернігівської області Ігор Москаленко.
Від ДП «Чернігівський лісгосп» у звітно-виборній конференції брали участь Інна Паніматченко, Микола Бабич і Тетяна Кириченко.
Наталія Кудласевич проаналізувала роботу обласної профспілки лісового господарства за 5 років. Спільно із головами профспілкових організацій говорили про виклики, які пов’язані із реформуванням лісової галузі, кадровий потенціал, протипожежні заходи, охорону праці, культурно-масову роботу, підтримку працівників у складних життєвих обставинах, участь у акціях протесту і захист прав лісівників на законодавчому рівні.
Окрему увагу щодо взаємної співпраці адміністрації та профспілкової організації зосередив Сергій Аніщенко. «Проблема податкового тиску на лісову галузь залишається. Втім, враховуючи ріст попиту на лісопродукцію суттєво зросли і відрахування до місцевих бюджетів. Так, зокрема, за 1 квартал 2021 року вже сплачені мільйони гривень. Роботи у цих напрямках – багато. Не менш важливим є ефективне виконання щоденних завдань лісівників - лісовідновлення, догляд за насадженнями, охорона і захист лісу від пожеж, незаконних рубок і шкідників,» - зазначив начальник ЧОУЛМГ.
Під час свого виступу голова Профспілки лісового господарства України Степан Кривов’яз наголосив на першочергову завданні – збереження професійного кадрового потенціалу галузі під час реформування. «І законодавчо і кадрово ми повинні самі себе захистити,» - сказав Степан Йосипович.
Після широкого обговорення спікерами конференції, делегати обрали керівні органи Обласної профспілки лісівників на наступні 5 років. Головою обрали – Наталію Кудласевич.
Бажаємо Обласній профспілці лісівників плідної праці та успіхів у роботі!
За інформацією ДП «Чернігівський лісгосп»