Новина

Філія "Чернігівське лісове господарство" державного спеціалізованого господарського підприємства "Ліси України"


Посилено охорону хвойних насаджень!

 

 

УКРАЇНА

Чернігівське обласне управління лісового та мисливського господарства

 

ДЕРЖАВНЕ  ПІДПРИЄМСТВО

“ЧЕРНІГІВСЬКЕ  ЛІСОВЕ  ГОСПОДАРСТВО”

 

Н А К А З

 

  23 листопада 2020 року                      м. Чернігів                                   № 120-ОД

 

Про посилення  охорони

хвойних насаджень від незаконних

рубок у період новорічно-різдвяних

свят 2020-2021 року

                          З метою збереження хвойних молодняків у різдвяно-новорічний період 2020-2021 року та посилення охорони лісів від незаконних рубок, керуючись статтями 19, 91 та 105 Лісового кодексу України:-

НАКАЗУЮ:

1.     Лісничим всіх лісництв забезпечити проведення широкої інформаційно- роз’яснювальної роботи з питань охорони лісів, відповідальності за скоєні порушення лісового законодавства та про порядок реалізації населенню новорічних ялинок.

2.     Головному лісничому Фесюну В.М. та лісничим всіх лісництв під особистий контроль з метою недопущення незаконних вирубок новорічних сосен та ялинок посилити охорону державного лісового фонду (молодих насаджень сосни звичайної та ялини європейської) від незаконних вирубок шляхом проведення рейдової роботи. Термін виконання – до 31.12.2020р.

3.     Лісничим всіх лісництв у період з 24.11.2020р. по 31.12.2020р. проводити  обстеження молодих насаджень сосни звичайної та ялини європейської з метою своєчасного виявлення фактів незаконного вирубування, в тому числі фактів вирубування невстановленими лісопорушниками.

4.     Головному лісничому Фесюну В.М. та лісничим всіх лісництв організувати роботу рейдових бригад з числа працівників державної лісової охорони, забезпечити їх взаємодію з представниками територіальних підрозділів Національної поліції, Державної екологічної інспекції, громадськими інспекторами з охорони довкілля, представниками засобів масової інформації. Термін виконання – до 31.12.2020р.

5.     Лісничим всіх лісництв у разі виявлення незаконних вирубок новорічних ялинок та сосен приймати відповідні заходи реагування щодо оформлення метеріалів про лісопорушення та забезпечення подальшого провадження матеріалів у справах про скоєння лісопорушень. Термін виконання – до 31.12.2020р.

6.     Лісничим всіх лісництв у разі виявлення вирубування та пошкодження молодих насажень сосни звичайної та ялини європейської, в тому числі невстановленими лісопорушниками, негайно повідомляти відділ лісового господарства лісгоспу для своєчасного прийняття заходів реагування.

7.     Забезпечити неухильне виконання посадовими особами державної лісової охорони вимог Інструкції з оформлення органами Державного комітету лісового господарства України матеріалів про адміністративні правопорушення, затвердженої наказом Держкомлісгоспу від 31.10.2010 року №262.

8.     Запровадити консультаційну телефонну «гарячу лінію» в ДП «Чернігівський лісгосп» з питань реалізації новорічних ялинок та оперативного реагування на повідомлення про порушення лісового законодавства. Телефонні номери (04622) 3-36-57 (відділ лісосировинних ресурсів), (04622) 3-21-67 (відділ лісового господарства)  визначити такими, що використовуються як номери гарячої лінії у робочі дні з 8-00 до 17-00 год. та номер +380674616224 – без вихідних цілодобово.

9.     Забезпечити оприлюднення даного наказу на веб-сайті підприємства.

10.   Контроль за виконанням даного наказу покласти на головного лісничого лісгоспу Фесюна В.М.

 

Директор                                                                         Ю.А. Ревко