Новина

Філія "Чернігівське лісове господарство" державного спеціалізованого господарського підприємства "Ліси України"


Побачив – прибери!

Напевно така життєва філософія має супроводжувати нас щодня, коли говоримо про наше майбутнє, екологію, землю, ліси, поля, річки, парки і сквери чи власне подвір’я. Щоб нагадати всьому суспільству про відповідальне ставлення до природи по всьому світу волонтери долучаються до Всесвітнього дня прибирання «World Cleanup Day».
Активний і насичений сьогоднішній день був і у працівників Державного підприємства «Чернігівське лісове господарство». Лісівники щодня зіштовхуються із проблемою анти-екологічного ставлення до зелених багатств і ще раз нагадують: Ліс- - це не смітник!
Добрим справам не стали на заваді ані прохолодна осіння погода, ані дощ.
Разом із дружньою командою активної молоді та волонтерів у Чернігові звільняли від сміття міський парк «Березовий гай». Це місце одне із найпопулярніших для відпочинку жителів мікрорайону.
Понад 150 кг сміття зібрали разом із представниками Загальноосвітньої спеціалізованої школи фізико-математичного профілю №12, Державного підприємства "Чернігівське лісове господарство", Молодіжної ради при Чернігівському міському голові, Управління у справах сім’ї, молоді та спорту Чернігівської міської ради, Національного університету "Чернігівський колегіум" імені Т.Г.Шевченка, Національного університету "Чернігівська політехніка", Академії Державної пенітенціарної служби.
Майже 200 кг сміття зібрали на території місцевого пляжу "Труби" в селі Количівка Іванівської сільської територіальної громади. Невеличке озеро, що є притокою річки Десна і луги навколо це не лише улюблене місце відпочинку жителів та гостей навколишніх сіл, а й надійний прихисток для багатого тваринного світу.
Староста Ольга Ляховець із активом, лісничий Красилівського лісництва ДП "Чернігівський лісгосп" Олександр Чигринець разом із майстрами лісу та своєю родиною підготували берег водойми відпочивальникам до наступного сезону.
Отож, із натхненням та почуттям гідності за виконаний громадських обов’язок! Так пройшов Всесвітній День прибирання, який спрямований на формування культури чистоти і дбайливого ставлення до довкілля, зменшення негативного впливу громадян на навколишнє середовище, спільного прагнення до кращого майбутнього нашої планети.
Разом зробимо громаду чистою! Лише разом зробимо Україну чистою!