Новина

Філія "Чернігівське лісове господарство" державного спеціалізованого господарського підприємства "Ліси України"


ПЕРША ЛІСОВПОРЯДНА РАДА

вібулася 19 травня в обласному управлінні лісового та мисливського господарства під головуванням начальника Чернігівського ОУЛМГ Сергія Аніщенка в режимі відеоконференції.

Відкриваючи зібрання, очільник лісової галузі області наголосив, що необхідність проведення базового лісовпорядкування в Чернігівському ОУЛМГ зумовлене змінами в лісовому фонді державних лісогосподарських підприємств та закінченням ревізійного періоду. Адже ведення лісового господарства – складний процес, що потребує реального і чіткого планування.

Далі Сергій Аніщенко зазначив, що в Україні планування лісового господарства має назву «лісовпорядкування».  Бо саме за результатами лісовпорядкування проводитиметься робота лісокористувача протягом майбутніх десяти років, і таким чином лісовпорядкування  – це переконлива можливість врахувати позиції громадськості щодо необхідності охорони тих чи інших цінних лісів.

Головуючий  представив учасникам відеоконференції виконавця робіт – Українське державне лісовпорядне виробниче об’єднання «Укрдержліспроект» в особі заступника генерального директора Володимира Гульчака та головного інженера об’єднання Ігоря Бокала. А також начальника Київської лісовпорядної експедиції Миколу Кравчука, начальника Комплексної лісовпорядної експедиції Анатолія Тимошенка, начальника Харківської лісовпорядної експедиції Василя Гриневича та начальників партій.

На лісовпорядній раді також були представлені виконувач обов’язків директора департаменту екології та природних ресурсів Сергій Федоренко, начальник управління заповідної справи та екологічного моніторингу Віталіна Синіговець, начальник відділу оцінки впливу на довкілля Валентина Ганжа, виконавець робіт з оцінки впливу на довкілля кандидат сільськогосподарських наук, доцент кафедри таксації лісу та лісового менеджменту Олександр Бала, заступник начальника управління землеустрою та охорони земель Головного управління Держгеокадастру у Чернігівській області Антоніна Бороденчик, директор державної організації «Український лісовий селекційний центр» Василь Блистів і директор ДСЛП «Київлісозахист» Сергій Солоха. 

В роботі першої лісовпорядної ради також взяли участь керівники та головні лісничі державних лісогосподарських підприємств області.

Перед учасниками відеоконференції виступив заступник генерального директора ВО «Укрдержліспроект» Володимир Гульчак. Він, зокрема, відзначив, що певну роботу в напрямку лісовпорядкування  вже розпочато. Торік, наприклад, зроблено аерофотозйомку лісів Чернігівського ОУЛМГ.

Далі доповідач проінформував учасників ради про те, що виконання польових та камеральних робіт з базового лісовпорядкування планується провести в Семенівському та Новгород-Сіверському лісгоспах Харківською лісовпорядною експедицією, в Холминському лісгоспі -комплексною лісовпорядною експедицією, а в Борзнянському, Городнянському, Добрянському, Корюківському, Ніжинському, Остерському, Прилуцькому та Чернігівському лісгоспах – Київською лісовпорядною експедицією.

    Заступник генерального директора виробничого об’єднання «Укрдержліспроект» доручив керівникам державних лісогосподарських підприємств, які координуються ЧОУЛМГ і в яких проводитиметься базове лісовпорядкування, організувати тісну та ефективну співпрацю з начальниками партій, закріплених за підприємствами, для забезпечення проведення якісних і ефективних робіт.

Підсумував першу лісовпорядну раду начальник Чернігівського ОУЛМГ Сергій Аніщенко.

За інформацією Чернігівського ОУЛМГ