Новина

Філія "Чернігівське лісове господарство" державного спеціалізованого господарського підприємства "Ліси України"


Обласні змагання з компакт-спортингу «Влучний лісівник»

Відчути справжній спортивний азарт, дух боротьби, спробувати власні сили та дружньою поспілкуватися. Так сьогодні проходили I-ші обласні змагання з компакт-спортингу «Влучний лісівник». Дата стрілецько-мисливського заходу була обрана не випадково, адже наразі проходять Олімпійські ігри в Токіо, а даний вид спорту сягає своєю історією в часи далекої середньовічної Англії.
Організатор змагань – Державне підприємство «Ніжинське лісове господарство». Підтримали ініціаторів турніру Чернігівське обласне управління лісового та мисливського господарства, Обласна профспілка лісівників, голова обласної федерації стендової стрільби Андрій Склярець, ПП Василь Коваленко і мисливський магазин «Стрілок-тактик».
Турнір проходив в мальовничому місці неподалік Чернігова в с.Снов’янка, на території стрілкового комплексу «Десна».
Змагалися у першості команди «влучних лісівників» із 11 лісогосподарських підприємств Чернігівщини. Обирали кращих у командному та індивідуальному заліках.
Власне, спортинг - це стрілецько-мисливський вид спорту зі стрільби з шротів і нарізної зброї по рухомих, що летять і котиться мішенях. Це один із найбільш популярних різновидів стендової стрільби, що потребує значної території та техніки для метання. Майданчики для стрільби у компакт-спортингу оснащені метальними машинками, які імітують різноманітні польоти птахів і біг звіра.
Найперше під час стрілового заходу – детальне ознайомлення учасників із правилами та методикою, безпека, здоров’я і обережне поводження із вогнепальною зброєю є запорукою проведення спортивних змагань. Контролюють кожний етап змагань представники стрілкового комплексу, головний суддя – начальник відділу мисливського господарства обласного управління Микола Пиріг та організатори змагань.
Відтак, за результатами змагань здобули перемогу команди:
1 місце - ДП «Борзнянський лісгосп».
2 місце - ДП «Прилуцький лісгосп».
3 місце - ДП «Ніжинський лісгосп».
В змаганнях з особистої першості:
1 місце – Олексій Максимченко, майстер лісу Ріпкинського лісництва ДП «Добрянський лісгосп».
2 місце - Володимир Костирко, директор ДП «Ніжинський лісгосп».
3 місце – Василь Марченко, лісничий Орликівського лісництва
ДП «Семенівський лісгсоп».
На всіх учасників спортивного турніру чекали дипломи за активну участь, а переможців – цінні подарунки.
Це був дійсно атмосферний захід, який вкотре об’єднав та згуртував дружню лісівничу родину, перевірив на професійність і спритність мисливців та лісівників, а також надав поштовх для розвитку майстерності, власних здібностей і навичок у спорті. Всі добрі починання заслуговують на продовження, тому беззаперечно, змагання із компакт-спортингу мають стати традиційними для лісівників.
Маківчук О.