Новина

Філія "Чернігівське лісове господарство" державного спеціалізованого господарського підприємства "Ліси України"


На Чернігівщині загинула червонокнижна тварина

Вже вчергове на Чернігівщині загинула від рук браконьєрів дика тварина, яка занесена до Червоної книги України. Залишки понівеченого та вбитого «Лося євопейського» 14 вересня цього року першими помітили лісівники під час проведення чергового рейду державної лісової охорони в лісовому масиві поблизу сіл Моргуличі, Бігач та Березне.
Про цю трагічну подію лісничий Березнянського лісництва ДП «Чернігівський лісгосп» одразу повідомив відповідні органи. Невідкладно, спільно з представниками мисливського-рибальського підприємства УТМР, здійснено виїзд на місце події, - у мисливські угіддя Чернігівського району (урочище Березнянська гірка).
Тварина загинула орієнтовно за 1-2 дні до її виявлення у такому стані. Під час огляду трупу в самця лося відокремлено від тулуба м’які частини тіла, а рештки туші залишено на місці. Осіб, що вчинили даний злочин на місці встановити не вдалося.
Сума збитків, заподіяних державі внаслідок незаконного добування (відстрілу) самця «лося європейського», склала 130 000 грн.
За даними Державної екологічної інспекції в Чернігівській області для встановлення винних осіб та подальшого пред’явлення збитків, матеріали передані до Менського відділу поліції. Наразі вирішується питання про відкриття кримінального провадження за даним фактом.
Лісівники нагадують: полювати на лося заборонено, адже «Лось європейський» занесений до Червоної книги України. Відповідно до ч.1 ст.248 КК України, полювання на звірів, птахів чи інші види тваринного світу, що занесені до Червоної книги України, карається штрафом від ста до двохсот неоподатковуваних мінімумів доходів громадян або громадськими роботами на строк від ста шістдесяти до двохсот сорока годин, або обмеженням волі на строк до трьох років.
Якщо ви стали свідком незаконного полювання, добування диких тварин, просимо повідомляти інформувати лісове господарство, органи поліції та Державну екологічну інспекцію.
За інформацією ДП «Чернігівський лісгосп»