Новина

Філія "Чернігівське лісове господарство" державного спеціалізованого господарського підприємства "Ліси України"


НА ЧЕРНІГІВЩИНІ ВІДБУВСЯ V ЛІТНІЙ КУБОК МИСЛИВСЬКИХ ТРАДИЦІЙ

22-24 серпня в урочищі «Рокитна долина», що у с. Сальне Ніжинського району Чернігівської області, відбувся міжобласний фестиваль мисливства. 25 команд з різних куточків України боролися за першість у змаганнях з компакт-спортингу та активно долучалися до конкурсів на кращу мисливську страву, кращу мисливську настоянку, кращу мисливську садибу.

Окрім того, на фестивалі кожен міг взяти участь у розіграші призів від спонсорів та позмагатися за звання Містер Кубку та Діана Кубку. Діти також не залишилися поза увагою – з ними працювали аніматори. Також наймолодші учасники заходу малювали природу рідного краю та вчилися влучно стріляти по мішенях, за що наприкінці отримали подарунки.

Організатором фестивалю, а також його натхненником став президент Федерації мисливського біатлону України Ігор Калініченко.

Колектив Ніжинського лісгоспу також брав активну участь у змаганнях та конкурсах. Окрім того, ніжинські лісівники виступили і співорганізаторами фестивалю, адже надавали всебічну допомогу у облаштуванні території та інших організаційних моментах.

«Основна подія фестивалю – змагання учасників. А головна мета полягала у популяризації мисливства як інструменту примноження тваринного світу, історико-культурної спадщини нашого народу та здорового способу життя й харчування. Саме такі фестивалі є надзвичайно популярними в країнах Євросоюзу. Тож сподіваюся, що оновлення вітчизняної мисливської культури на європейський лад вже незабаром посприяє відродженню галузі в цілому та утвердженню заслуженого визнання українського мисливця одним з головних захисників природи!», – наголосив заступник Голови Державного агентства лісових ресурсів України Юрій Болоховець.

 

Прес-служба Держлісагентства