Новина

Філія "Чернігівське лісове господарство" державного спеціалізованого господарського підприємства "Ліси України"


ЛІС - ЦЕ НЕ СМІТНИК!

3 липня - Міжнародний день відмови від поліетиленових пакетів! Чому так важливо говорити про це? – в Україні щороку на одного українця припадає до 500 таких пакетів. А розкладаються вони від 100 до 1000 років.

Більшість пакетів потрапляють на сміттєзвалища або розносяться вітром по території країни, так як рівень їх переробки становить менше 1 %.

Від пакетів щороку помирає близько одного мільйона птахів та 100 тис. тварин. Також ці вироби становлять загрозу людському здоров’ю, так як їх частки можуть потрапляти у харчі та воду. При цьому для виробництва пакетів використовують невідновлювані ресурси – 35 л нафти на 1000 пакетів.

Щороку кожен українець використовує близько 500 поліетиленових пакетів, в той час як у ЄС цей показник наближається в середньому до 90 пакетів.

Улюблені місця відпочинку людей на природі все частіше перетворюються на звалища і завдають шкоди навколишньому природному середовищу, стають небезпечними для здоров’я людей.

Пам'ятайте! Лісівники не лише садать ліс, захищають від пожеж, а й дбайливо доглядають за насадженнями.

Працівники ДП "Чернігівський лісгосп" регулярно проводять роботи з розчищення лісів. Проте, у період, коли відвідуваність лісів особливо висока, звалища побутових відходів утворюються все частыше. Працівники лісового господарства переконані в тому, що одними заходами з прибирання сміття не вирішити проблеми санітарного стану лісів. Адже як відомо, чисто не там, де прибирають, а там, де не смітять.

Тому важливо підвищувати у громадян культуру знаходження у лісі і прищеплювати дбайливе ставлення до природи.

Бережіть природу, не залишайте сміття у лісі!

За інформацією ДП «Чернігівський лісгосп»