Новина

Філія "Чернігівське лісове господарство" державного спеціалізованого господарського підприємства "Ліси України"


Ліквідація наслідків загоряння торфовища

Наприкінці минулого тижня, а саме з 8 вересня, мешканці Чернігова та  прилеглих територій вкотре почали задихатися від диму, смороду та шкідливих викидів, що в рази перевищують норми. Головна причина – загоряння торфовища біля села Ковпита Чернігівського району на площі 12 га.

Наразі зафіксований високий рівень пожежної небезпеки. Через необережне поводження з вогнем невстановлених осіб відбулося загоряння зазначеного торфовища.

Сьогодні, 11 вересня, відбулися спільні заходи з ліквідації наслідків пожежі представників ДП «Чернігівський лісгосп», ДП «Чернігіврайагролісгосп», Чернігівської райдержадміністрації, Чернігівського районного та міського відділів УДСНС України в Чернігівській області та Ковпитської сільської ради.

Повідомляємо, що загорання на території державного лісового фонду підприємства не допущено. Працівниками Чернігівського лісгоспу вживалися заходи для попередження виникнення пожежі на території підприємства, а саме: створювалися мінералізовані смуги (протипожежні розриви), на чергуванні перебувала державна лісова охорона Пакульського лісництва.

Для ліквідації наслідків загорання та гасіння пожежі на торфовищі, підприємством надавалася допомога ДП «Чернігіврайагролісгосп» та працівникам районного відділу УДСНС у Чернігівській області шляхом створення мінералізованих смуг за допомогою трактора в агрегаті з плугом, виїзду пожежного автомобіля та залученням працівників лісової пожежної станції Пакульського лісництва.

Варто зазначити, що наслідки людського недбальства є найчастішими причинами масштабних пожеж у природних екосистемах. А за умов сухої погоди навіть кинутий недопалок або сірник можуть стати епіцентром загоряння та призвести до значних наслідків. Будьте обережні з вогнем!

Прес-служба ДП «Чернігівський лісгосп»