Новина

Філія "Чернігівське лісове господарство" державного спеціалізованого господарського підприємства "Ліси України"


Із 1 квітня до 15 червня – сезон тиші у лісах Чернігівщини

У цей період забороняються будь-які заходи у лісах, що є джерелом підвищеного шуму та неспокою. Запроваджують його аби захистити середовища існування, умови розмноження та шляхів міграції диких тварин по всій країні.
До заборонених заходів належать санітарна вирубка лісу, стрілянина, вибухові роботи, феєрверки, проведення ралі та інших змагань на транспортних засобах, використання моторних маломірних суден.
“Сезон тиші” – це природоохоронний захід, упроваджений до виконання в Україні на законодавчому рівні (стаття 39 Закону України “Про тваринний світ”). Вперше сезон тиші оголошено 5 років тому, 1 квітня 2016 року.
Особи, які порушили вимоги, будуть притягуватись до відповідальності згідно зі статтею 87 КУпАП та накладуть на них адміністративне стягнення у вигляді штрафу від 510 грн до 850 грн, а на посадових осіб – від 850 грн до 1190 грн.
Однак у цей період ліси та інші угіддя відвідує багато людей, тож лісівники нагадують: не зчиняйте галас, відпочиваючи на природі, дотримуйтесь правил протипожежної безпеки.
За інформацією ДП "Чернігівський лісгосп"