Новина

Філія "Чернігівське лісове господарство" державного спеціалізованого господарського підприємства "Ліси України"


ДП «Чернігівський лісгосп» проводить рейдові перевірки мисливських угідь

З метою охорони державного мисливського фонду та контролю за дотриманням правил полювання ДП «Чернігівський лісгосп» постійно проводить рейдові перевірки на території господарства.

До складу рейдових бригад входять представники державної лісової охорони та міжрайонний мисливствознавець. За необхідності – залучаються працівники поліції та екологічної інспекції.

За результатами проведених рейдових перевірок та виявленим порушенням у 2019 було складено 11 адміністративних протоколів. Справи передані до відповідних органів для розслідування.

З початку 2020 року вже здійснено 24 рейди.

Як зазначає міжрайонний мисливствознавець ДП «Чернігівський лісгосп» Андрій Косенко: «Аналізуючи результати проведених рейдів у 2019 та початку 2020 року, можна із впевненістю сказати, що цьогоріч значно менше порушень в діях мисливців та користувачів мисливських угідь. Лише завдяки проведенню рейдових заходів, контролю за дотриманням законодавства та виховання культури полювання ми зможемо зменшити число порушень».

Наголошуємо, полювання має здійснюватися лише у відповідності до законодавства України. Мисливець повинен мати при собі такі документи: державне посвідчення мисливця, контрольну картку обліку добутої дичини та порушень правил полювання, відстрільну картку користувача мисливських угідь, дозвіл на зберігання та носіння зброї, за наявності мисливських собак – паспорт на собаку.

Закликаємо мисливців та користувачів мисливських угідь дотримуватися правил безпеки під час полювання і поводження із мисливською зброєю для збереження життя людей!

ДП «Чернігівський лісгосп»