Новина

Філія "Чернігівське лісове господарство" державного спеціалізованого господарського підприємства "Ліси України"


Чернігівські лісівники попереджають: будьте обережні з вогнем!

Враховуючи нехарактерну для української зими плюсовутемпературу повітря у січні-лютому, спостерігається ріст кількості пожеж уприродних екосистемах.

Станом на сьогодні, підрозділи ДСНС по всій Україні ліквідуваличисленні пожежі трави, очерету та сухостою.

Гасіння пожеж ускладнюється поривчастим вітром, під дієюякого вогонь швидко перекидається на великі площі, що створює реальну загрозурозповсюдження загоряння на прилеглі лісові масиви.

Втім, основною причиною виникнення пожеж залишається порушеннягромадянами вимог Правил пожежної безпеки у лісах під час відпочинку. Тому лісівники Державного підприємства «Чернігівськелісове господарство» нагадують про важливість дотримання Правил пожежноїбезпеки у лісах!

- Розпалюйте багаття лише у спеціально відведених місцях.

- Не залишайте вогнище без нагляду.

- Коли залишаєте місце відпочинку, обов’язково заливайтевогнище водою або засипайте землею, переконайтесь, що вогонь повністю погашено.

- Кинуті порожні пляшки, непогашені сірники, цигаркиможуть стати причиною загорання сухої трави та, як наслідок, пожежі.

Пам’ятайте, що ліс – це наше багатство! Будьте пильними, неухильно дотримуйтесь правил пожежноїбезпеки в лісі, адже охорона його від пожеж – моральний обов’язок кожного!

ДП «Чернігівський лісгосп»