Новина

Філія "Чернігівське лісове господарство" державного спеціалізованого господарського підприємства "Ліси України"


Чернігівські лісівники готуються до весняної лісокультурної кампанії

Весняна посадка лісу вже не за горами. Готуються завчасно до цієї важливої справи і лісівники Державного підприємства «Чернігівське лісове господарство».

Подарувати життя лісу, створюючи нові насадження та постійний догляд – основне завдання працівників лісового господарства.

Напередодні початку весняної лісокультурної кампанії спеціалісти відділу лісового господарства підприємства розповіли про готовність до садіння лісу.

Навесні поточного року обсяги відтворення лісу складуть 53,1 га. Всі лісництва, які входять до складу підприємства завчасно підготувалися до садіння лісу. Крім того, буде здійснено доповнення лісових культур у визначених об’ємах.

Для проведення посадкової кампанії виростили понад 1 млн. 200 тис. сіянців лісоутворюючих порід. Сосна звичайна – це основна частина насаджень, також присутні і супутні листяні породи, - береза і дуб.

Дбають про якісний посадковий матеріал у достатній кількості для забезпечення власних потреб у ДП «Чернігівський лісгосп». Зокрема, теплиці ефективно функціонують у Пакульському, Мекшунівському, Красилівському та Березнянському лісництвах. Лісові розсадники – у Любецькому, Славутицькому та Мекшунівському лісництвах державного підприємства.

Садити ліс – важлива справа для майбутніх поколінь і, в той же час, складний процес, оскільки потребує професійності та завзятості лісівників. Попереду ще багато роботи. В цілому ж, посадці лісових культур передує: заготівля лісового насіння, вирощування сіянців, очистка ділянок та підготовка ґрунту до посадки, налагодження техніки та інструментарію.

Лісівники наголошують: від своєчасності і правильності виконання найперших весняних робіт залежить успіх у подальшому. Особливості цьогорічних кліматичних умов змушують проводити весняну лісокультурну кампанію в стислі терміни, доки є вологість у ґрунті і не висока температура.

Також нагадуємо! Для потреб озеленення осель та населених пунктів у ДП «Чернігівський лісгосп» вирощують саджанці декоративних дерев різних видів та форм.

ДП «Чернігівський лісгосп»