Новина

Філія "Чернігівське лісове господарство" державного спеціалізованого господарського підприємства "Ліси України"


Чернігівські лісівники дбають про відтворення лісів

Серед основних завдань лісівників є вирощування та відтворення лісів.

Для отримання в майбутньому здорового лісу готують насіння з покращеними якостями.

Чернігівські лісівники цьому напрямку роботи приділяють значну увагу. В Березнянському лісництві ДП «Чернігівский лісгосп» вперше висаджена клонова лісонасіннєва плантація сосни звичайної у 1979 році. На сьогодні плантація має площу 36,5 гектарів. Територія насаджень знаходиться на землях Бігацької сільської ради Менського району. А на самій плантації розташований Ботанічний заказник місцевого значення Маліїве.

Заготівля насіння залежить від обсягів лісовідновних робіт та урожаю насіння. Основою для вирощування садивного матеріалу із покращеними генетичними властивостями, є заготівля покращеного насіння з об’єктів лісонасіннєвої бази.

В процесі ведення лісогосподарської діяльності за плантацією доглядають певним чином: для покращення плодоношення у перегущених деревостанах проводиться зрідження для досягнення оптимальної повноти і рівня освітлення. Проводяться санітарні вибіркові рубки і очистка від захаращення. Видаляються сухостійні, вітровальні, буреломні, пошкоджені шкідниками та хворобами і мінусові дерева, у міжряддях періодично проводиться механізований догляд. 

Кожне дерево, яке лісівники посадили, дбайливо виростили та зберегли – це цінний вклад в зелену скарбницю Чернігівщини та є безцінним надбанням для майбутніх поколінь.  Тому першочерговими завданнями залишається питання лісовідновлення, створення лісових насаджень, покращення їх якісного складу і продуктивності лісового господарства.

 

За інформацією прес-служби ДП «Чернігівське лісове господарство»

 
Файл для перегляду:
DSC_0329.JPG14.1 M
DSC_0337.JPG12.5 M
DSC_0339.JPG12.4 M
DSC_0340.JPG13.7 M
DSC_0341.JPG8.7 M