Новина

Філія "Чернігівське лісове господарство" державного спеціалізованого господарського підприємства "Ліси України"


Чернігівщина долучилася до Всеукраїнської акції «Озеленення України: 1 мільйон дерев за 24 години»

Основне завдання для лісівників – відновлення та догляд за лісом. Цьогоріч осіннє висаджування лісу проходило по всій країні, в кожній області та кожному лісовому господарстві, від заходу до сходу, від півночі до півдня та проходило в рамках Всеукраїнської акції яка проходила за підтримки Державного агентства лісових ресурсів.

Для Славутицького лісництва Державного підприємства «Чернігівське лісове господарство» захід був по-справжньому святковим та довгоочікуваним. Лісівники поставили за мету у кварталі 144 на площі 2,7 гектара висадити понад 15428 молодих дерев.

Благородна справа із примноження зеленого скарбу України об’єднала усіх - лісівників, владу, екологів, учнівську молодь, волонтерів та представників засобів масової інформації області.

Разом із поважними гостями команда лісівників ДП «Чернігівський лісгосп» під керівництвом директора Юрія Ревка садили молодий ліс.

Щоб акція проходила у відповідності до правил з охорони праці та з метою якісного виконання роботи учасниками акції, перед її початком головний лісничий ДП «Чернігівський лісгосп» Вадим Фесюн провів інструктаж щодо посадки дерев.

«Благородна справа – садили ліс як добрий подарунок для майбутніх поколінь об’єднав усіх: для примноження лісових багатств, якісної зміни клімату, покращення екології та відповідальності за ліс,» - зазначив директор ДП «Чернігівський лісгосп» Юрій Ревко.

Він також закликав усіх садити кожне дерево із відповідальністю, адже від цього залежить приживлюваність сіянців.

Спілкуючись із представниками засобів масової інформації голова Чернігівської ОДА Анна Коваленко зазначила, що Всеукраїнська акція має стати щорічною. «Після масштабних пожеж у багатьох регіонах країни озеленення є ефективним відродженням клімату, чистого довкілля та збереження здоров’я кожного з нас».

Начальник Чернігівського обласного управління лісового і мисливського господарства Сергій Аніщенко наголосив, що державні лісові господарства області виконують норми із заліснення області, в тім уже сьогодні готові розширити заліснення за рахунок передачі у розпорядження земель, непридатних для ведення сільського господарства.

Голова Чернігівської обласної ради Ігор Вдовенко звертаючись до учасників акції сказав: «Депутатський корпус обласної ради завжди виступає із підтримкою таких екологічних акцій. Переконаний, що озеленення України мільйоном дерев протягом дня – старт для плідної діяльності всіх органів місцевого самоврядування в справі охорони довкілля.

Наприкінці заходу директор ДП «Чернігівський лісгосп» Юрій Ревко подякував усім учасникам акції за участь у Всеукраїнській екологічній акції із примноження зеленого скарбу Чернігівського краю.

Акцію не зіпсувала навіть дощова погода. Із почуттям відповідальності та важливості справи понад 15 тисяч молодих дерев сьогодні отримали нову домівку і стали частникою Всеукраїнсьокї акції щодо висадки 1 мільйону дерев. Бережіть ліс!

За інформацією ДП «Чернігівський лісгосп»