Новина

Філія "Чернігівське лісове господарство" державного спеціалізованого господарського підприємства "Ліси України"


БОРОТЬБА З ПОЖЕЖАМИ ТА ОХОРОНА ПРАЦІ

28 вересня відбулася виробнича нарада з директорами державних лісогосподарських підприємств Чернігівського ОУЛМГ. Головував начальник Чернігівського обласного управління лісового та мисливського господарства  Сергій Аніщенко.

Заступник начальника управління Володимир Єленич розповів, що з початку цього року підприємства управління провели профілактичні заходи з метою запобігання виникнення лісових пожеж. Крім того, в нинішньому році придбано 19 ранцевих лісових вогнегасників на суму 57 тисяч гривень, дві мотопомпи за 40 тис. грн., 6 радіостанцій (68 тисяч гривень), пожежні рукави (50,4 тис. грн.), одну телевізійну систему спостереження за лісовими масивами, три мотоцикли для державної лісової охорони.

Проте, незважаючи на всі прийняті управлінням заходи, в цьому році зафіксовано 61 випадок лісових пожеж на загальній площі 153,28 гектарів. Причина більшості пожеж – масове випалювання сухої трав’янистої рослинності на болотах, вздовж автомобільних доріг і залізниць та навколо населених пунктів.

Наголошено, що пожежонебезпечний період триває й належне забезпечення охорони лісу має бути пріоритетом на підприємствах.

Начальник відділу лісових ресурсів Петро Приходько проінформував, що з початку року на підприємствах управління взято на облік три нещасні випадки, один з яких пов’язаний із виробництвом. Також Петро Іванович наголосив на потребі неухильно дотримуватися правил охорони праці під час проведення всіх видів робіт та організації й контролю стану захисних пристосувань на деревообробному обладнанні.

А головний лісний Володимир Єленич розповів про проведення спільної наради представників лісогосподарських підприємств, управління та Держгеокадастру в Чернігівській області щодо оформлення права постійного користування на земельні ділянки, надані в 2004-2010 роках державним підприємствам – за спрощеною процедурою для проведення робіт із лісорозведення. Також Володимир Дмитрович звернув увагу керівників на необхідності активізації робіт  з оформлення права користування. На даний час зазначені земельні ділянки є у п’яти підприємствах загальною площею 1040 гектарів.

За інформацією Чернігівського ОУЛМГ