Новина

Філія "Чернігівське лісове господарство" державного спеціалізованого господарського підприємства "Ліси України"


Безпека понад усе: відбулися наймасштабніші навчання з охорони праці

Близько двох тисяч робітників лісової галузі зі 108 лісових господарств та понад 100 спеціалістів із охорони праці з усіх куточків України взяли участь у вебінарі, присвяченому навчанню та інструктажам з питань охорони праці в лісовій галузі.

Захід такого масштабу відбувається вперше в країні.

Це був великий міжрегіональний майстер-клас із передачі знань у сфері охорони праці від експертів – головного спеціаліста Державного агентства лісових ресурсів України Андрія Мусійовського, провідного українського експерта з питань керування ризиками Віталія Цопи і кандидатки біологічних наук, доцентки кафедри охорони праці та біотехнічних систем Національного університету біоресурсів і природокористування України Тамари Білько.

«Головна мета навчання - щоб наші лісівники завжди приходили додому живі та здорові», - зазначив Андрій Мусійовський.

«Ми не можемо змінити минуле та вплинути на нього, але ми можемо подбати про майбутнє. Адже за безпеку треба платити, а за її відсутність – розплачуватися», – підкреслив Дмитро Матвійчук.

На практичних прикладах розглянули такі теми:

  • Мінімальні вимоги охорони праці у лісовому господарстві: вимоги та порушення.
  • Надання домедичної допомоги, аптечки домедичної допомоги.
  • Ризики втрати здоров’я та життя: як їх уникати, як ними керувати на робочих місцях.

Крім знань для робітників лісової галузі, провідні фахівці надали ще й методику навчання для фахівців з охорони праці, які в подальшому зможуть донести працівникам потрібні знання про безпечну працю та збереження здоров’я й життя на робочому місті.

За інформацією Держлісагенства