Новина

Філія "Чернігівське лісове господарство" державного спеціалізованого господарського підприємства "Ліси України"


8 серпня – відкриття сезону полювання на пернату дичину

8 серпня о 16.00 год. мисливці Чернігівщини вирушать у поля та на водойми в пошуках успіху. Стартує сезон полювання на диких птахів і в межах мисливських угідь Державного підприємства «Чернігівське лісове господарство».

Полювання – це не розвага, а небезпечне заняття, оскільки мисливець використовує вогнепальну зброю. Головною умовою на полюванні, є чітке виконання законодавчих правил полювання та сувора дисципліна усіх мисливців. Найважливіше – збереження життя і здоров’я людей. Тому і мисливці, і відпочивальники, які відвідують лісові й мисливські угіддя мають дотримуватися правил безпеки.

Днями полювання є субота, неділя та середа, а для мисливців – власників певних порід собак, додатковий день – четвер.

Відповідно до ст. 14 Закону України «Про мисливське господарство та полювання» мисливці мають право полювати з наступними документами: посвідчення мисливця; контрольну картку обліку добутої дичини і порушень правил полювання на сезон 2020-2021 років з відміткою про сплату державного мита; дозвіл на добування мисливських тварин (відстрільна картка); відповідний дозвіл на право користування вогнепальною мисливською зброєю; паспорт на собак мисливських порід у разі їх використання під час полювання.

Наголошуємо, що порушення правил полювання без добування дичини тягне за собою адміністративну відповідальність, передбачену ст. 85 Кодексу України про адміністративні правопорушення, у вигляді попередження або штрафу від 102 до 1020 грн. А у разі добування дичини з порушенням правил полювання – від 1020 до 2040 грн. штрафу та сплати збитків за кожного добутого птаха, у розмірі, передбаченому таксами нарахування збитків. Крім того знаряддя добування та все добуте підлягатиме конфіскації.

Тож, ні пуху, ні пера!

За інформацією ДП «Чернігівський лісгосп»