Новина

Філія "Чернігівське лісове господарство" державного спеціалізованого господарського підприємства "Ліси України"


Відкриття полювання в Україні у 2019 році

У суботу 03 серпня, на території Чернігівської області розпочинається сезон полювання на диких птахів, який триватиме до 03 листопада 2019 року включно.
«Всім мисливцям з собою потрібно мати необхідні документи під час полювання, а саме – посвідчення мисливця, щорічну контрольну картку обліку добутої дичини і порушень правил полювання, відстрільну картку, дозвіл на право користування вогнепальною мисливською зброєю. У разі використання під час полювання собак мисливських порід чи інших ловчих звірів і птахів, на них потрібно мати відповідний паспорт», - зазначає районний мисливствознавець ДП «Чернігівський лісгосп» Андрій Косенко.
Не зайвим буде нагадати, що порушення правил полювання без добування дичини тягне за собою адміністративну відповідальність, передбачену ст. 85 Кодексу України про адміністративні правопорушення, у вигляді попередження або штрафу від 102 до 1020 грн. А у разі добування дичини з порушенням правил полювання – від 1020 до 2040 грн. штрафу та сплати збитків за кожну добуту тварину чи птаха, у розмірі, передбаченому таксами нарахування збитків. Крім того знаряддя добування та все добуте підлягатиме конфіскації.
А головне, кожен мисливець йдучи на полювання має пам’ятати та суворо дотримуватися вимог техніки безпеки у поводженні з вогнепальною зброєю. Тож, готуйтеся до сезону полювання з дотриманням всіх законодавчих вимог.