Новина

Філія "Чернігівське лісове господарство" державного спеціалізованого господарського підприємства "Ліси України"


В ДП «Чернігівський лісгосп» підвищують правову культуру

До загальнодержавної акції «Всеукраїнський тиждень права» долучилося Державне підприємство «Чернігівське лісове господарство». З метою підвищення загального рівня правової культури та набуття працівниками необхідного рівня правових знань в структурних підрозділах лісгоспу проходять відповідні заходи,  - лекції, круглі столи та індивідуальні консультації.

Законодавство України постійно змінюється, тому знання необхідно вдосконалювати. Важливими принципами роботи ДП «Чернігівський лісгосп» є підвищення освіченості та обізнаності працівників щодо змін в основних законодавчих актах, дотримання правових стандартів роботи, а також механізмів захисту прав людини.

Серед головних питань, які обговорюються на підприємстві відповідальними спеціалістами в рамках  тижня права, - матеріальна відповідальність та правові засади притягнення до відповідальності осіб, основні аспекти електронного декларування та порядок дій при проведенні перевірок державними контролюючими органами.

Варто зазначити, що у відповідності до Закону України «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо забезпечення ефективності інституційного механізму запобігання корупції», який набув чинності 18 жовтня 2019 року, змінюється процедура декларування. Зміни запрацюють  з 1 січня 2020 року, тому в ДП «Чернігівський лісгосп» вже розпочали підготовку до щорічного декларування.

 Для довідки: Відповідно до Указу Президента України від 08 грудня 2008 року №1149/2008 Всеукраїнський тиждень права проводиться щороку в тиждень, який включає 10 грудня — День прав людини. Він відзначається в знак проголошення Генеральною Асамблеєю ООН у 1948 році Загальної декларації прав людини.

Тиждень права  — це масштабний захід, який об’єднує працівників, роботодавців,  органи влади, громадський сектор та суспільство задля просвіти у сфері прав людини.

 

ДП «Чернігівський лісгосп»