Новина

Філія "Чернігівське лісове господарство" державного спеціалізованого господарського підприємства "Ліси України"


У Міжнародний день лісів 21 березня стартує акція «Створюємо ліси разом!»

Збереження і відновлення зелених легенів нашої країни – одне із найголовніших завдань для лісівників. Державним підприємством «Чернігівське лісове господарство» у 2020 році відтворення лісів проведено на площі 131 га.
Цього року обсяги лісовідновлення планується виконати на площі
127 га. Для забезпечення потреб підприємства у садивному матерiалi вирощено 1,1 мільйон штук стандартних сіянців. До відтворення лісів під час весняної кампанії лісівники підготувалися завчасно. Навесні передбачається відновлення лісів на площі 90 га.
Знаково, що 21 березня, у Міжнародний День лісів розпочнеться акція Державного агентства лісових ресурсів України «Створюємо ліси разом!», яка триватиме до Дня довкілля - 17 квітня 2021 року. У рамках цієї лісівничої Акції 10 квітня відбудеться садіння лісових культур з учасниками глобального екологічного проекту «Озеленення планети».
Лісівники ДП «Чернігівський лісгосп» уже на старті. За сприятливих погодних умов відбудеться садіння лісових культур.
Долучитися до відповідальної та важливої справи - посадити дерево можуть усі охочі. Лісівники підприємства підготували локації – лісові ділянки у Березнянському, Любецькому та Пакульському лісництвах Чернігівського лісгоспу (територіально – поблизу с. Кобилянка, селища Любеч та с.Пакуль Чернігівського району), на яких відбудеться садіння лісових культур спільно з учасниками заходу. Для належної організації Акцій та широкого доступу до інформації усім бажаючим, на сайті підприємства незабаром буде зазначена вся необхідна інформація стосовно відповідальних осіб, гео-локацій лісових ділянок та інших деталей еко-заходів.
Запрошуємо громадськість Чернігівщини, учнівську та студентську молодь, представників інститутів громадського суспільства, органів влади, засобів масової інформації, державних установ та організацій, бізнесових структур долучатися до екологічних акцій.
Створюємо та відновлюємо ліси разом!
Прес-служба ДП «Чернігівський лісгосп»