Новина

Філія "Чернігівське лісове господарство" державного спеціалізованого господарського підприємства "Ліси України"


У Чернігові лісівники та школярі висадили алею випускників

Нова зелена алея випускників з’явилася на подвір’ї Чернігівської загальноосвітньої школи I-III ступенів № 5 за підтримки та участі лісівників Державного підприємства «Чернігівське лісове господарство». Екологічна акція проходила сьогодні, 4 жовтня, в рамках реалізації президентської програми «Зелена країна» та загальнодержавної акції «Створюємо ліси разом».

Із гостинністю зустрічали лісівників у школі. За власним проєктом в освітньому закладі підготовлена ділянка для майбутнього зеленого куточку. Встановлені дерев’яні лавки, зроблена відповідна розмітка, підготовлені інструменти для роботи  - граблі, відра, лопати, і, звісно ж бадьорий настрій.

Для дітей у лісовому господарстві підготували справжнє екологічне свято: вікторина на екологічну та лісівничу тематику для молодших вихованців – активних і допитливих третьокласників, невеличке дослідження із визначення віку дерев, для 11-го класу розповіли про особливості лісівничої професії, відповідальне ставлення до лісу та провели майстер-клас із висадки дерев.

Висаджували в школі садивний матеріал декоративних порід, який дбайливо вирощений у Березнянському лісництві Чернігівського лісгоспу. Це: 12 саджанців туї західної, 6 – бересклетів, 6 – туї сріблястої і 3 саджанці ялини. Завдяки спільним зусиллям з’явилося ще одне місце відпочинку в освітньому закладі для підростаючого покоління, батьків та педагогічного колективу. Це ще один зелений куточок в місті.

Гордість за зроблену добру справу насправді переповнює лісівників. Адже школі вже понад 108 років. Заснована вона в далекому 1913 році як школа для дівчат. Пройшовши довгий історичний шлях, сьогодні -  це сучасний освітній заклад. Висаджені зелені рослини мають створювати затишок, а кожне дерево – це своєрідний екологічний порятунок нашої країни.

Щиро дякуємо директору школи Наталії Ткаченко, дружньому педагогічному колективу та учням за плідну співпрацю! Створюємо ліси разом!

Для інформації

Зауважимо, що на спеціальному сайті, який вже доступний за посиланням zelenakraina.gov.ua, кожна людина зможе відслідкувати хід висадки лісу в усіх регіонах, в тому числі і на території нашого лісогосподарського підприємства!

Варто зазначити, що акція триватиме залежно від погодних умов з 1 жовтня до 30 листопада, тож приєднатися до неї може кожен бажаючий! Для цього потрібно заповнити спеціальну форму реєстрації на участь в акції «Створюємо ліси разом». Під час висадки лісівники нададуть садивний матеріал і проведуть майстер-класи із садіння лісу.

Всього в рамках акції восени Державне підприємство «Чернігівське лісове господарство» планує висадити більше 26 га молодого лісу!

Відповідальний за проведення акції у ДП «Чернігівський лісгосп», головний лісничий – Володимир Єленич, тел. 0674616224.

Запрошуємо всіх охочих долучитися до акції!

 

За інформацією ДП «Чернігівський лісгосп»