Новина

Філія "Чернігівське лісове господарство" державного спеціалізованого господарського підприємства "Ліси України"


У Чернігівському лісгоспі заклали надійний фундамент майбутнього лісу

Відтворення лісових насаджень – кропітка справа. У ДП «Чернігівський лісгосп» на фінішній прямій комплекс весняних лісокультурних робіт. Наразі на підприємствi завершується активна робота із висівання насіння лісових порід у ґрунт - розсадники, контрольоване середовище - теплиці та короби.
Вже восени лісівники планують отримати понад 1 мільйон штук стандартних сіянців сосни звичайної. На базі підприємства функціонує 6 теплиць, 2 короби і 3 розсадники на загальній площі 0,5 га.
Забезпечення власним якісним садивним матеріалом має надважливе значення у роботі лісівників, адже саме від якості вирощених сіянців залежить продуктивність майбутніх лісів. Метод вирощування із закритою кореневою системою дає змогу продовжити садіння лісових культур у різні агротехнічні строки та сприяє їх кращій приживлюваності.
Ліс починається із насінини. А щоб у майбутньому отримати дужі ліси важливо також вкласти клопітку багаторічну працю лісівників. Перед створенням лісових культур слід зібрати насіння лісових порід і перевірити його на якість, висіяти в розсадники для того щоб виростити стандартні, здорові сіянці. Потім дбайливо доглядати і тільки тоді молоді деревця висаджуються на лісокультурні площі, де з плином часу та при дбайливому господарюванні перетворюються в могутні зелені насадження.
Тому ми постійно вдосконалюємо лісокультурний напрямок роботи та працюємо на високий результат.
За інформацією ДП «Чернігівський лісгосп»