Новина

Філія "Чернігівське лісове господарство" державного спеціалізованого господарського підприємства "Ліси України"


Там, де народжується майбутній ліс

Коли ми йдемо по лісу навіть не задумуємося про шлях могутнього дерева, який розпочинається із маленької насінини.

 

Вже майже два роки як збудовані дві теплиці у Красилівському лісництві Державного підприємства «Чернігівське лісове господарство». За обсягом і темпами розвитку в напрямку вирощування садивного матеріалу Красилівське лісництво є другим після Березнянського по підприємству. 

 

Теплиці мають загальну площу 0,06 га. Для вирощування якісного посадматеріалу, лісівники дбають про відповідний температурний режим, встановлений полив і забезпечують професійний догляд за сінцями. Вирощування рослин у теплицях займає багато сил та часу. Догляд за саджанцями проводиться за допомогою ручної праці.

 

Лісівники вирощують сосну звичайну, одну із основних лісоутворюючих порід для нашої місцевості. Серед декоративного посадматеріалу: ялина, самшит, різні види ялівцю і туї, верба, гортензія, форзиція та інші види рослин. Для цього у лісництві закладена шкілка декоративного посадкового матеріалу.

 

Чинне місце у теплицях лісництва займає декоративний посадковий матеріал із закритою кореневою системою, який вирощують в першу  чергу для озеленення садиб підприємства і для реалізації.  

 

Лісничий Олександр Чигринець очолює Красилівське лісництво близько двох років: «Нам є куди рухатися і розвиватися у напрямку вирощування та реалізації декоративного посадматеріалу. До нас у лісництво приїздять люди, обирають для себе особисто, установ чи організацій потрібні рослини з метою озеленення та благоустрою. Разом із тим вони бачать як зростають саджанці. Це певна виховна функція для людей. Переконаний, що люди потім по-іншому розуміють працю лісівників».

 

У планах чернігівських лісівників – розширення асортименту лісопродукції та постійна робота в процесі вирощування якісного садивного матеріалу.

 

Бережіть ліс – наше майбутнє!

 

Прес-служба Державного підприємства «Чернігівське лісове господарство»