Новина

Філія "Чернігівське лісове господарство" державного спеціалізованого господарського підприємства "Ліси України"


Спільно ліквідували умовну лісову пожежу, щоб попередити справжню

Пожежа - лихо для лісу та всієї еко-системи. Під час пожежонебезпечного періоду імовірність виникнення пожежі зростає в рази. З метою налагодження взаємодії та попередження розгортання реальної великої пожежі в лісах, київські та чернігівські лісівники проводять навчальні тренування із 13 по 14 травня. Тренування проходять на виконання наказу Держлісагенства України на землях лісового фонду, закріплених за держпідприємством «Остерський військовий лісгосп».
Спільні дії із ліквідації вогню й налагодження взаємодії напрацьовували 6 представників державної лісової охорони ДП «Чернігівський лісгосп». У навчальному тренуванні залучені також 2 екіпажі техніки: пожежний модуль ЛП5 Красилівського лісництва та ЗІЛ-131 Славутицького лісництва.
Загалом у навчанні задіяні сили цивільного захисту 4 лісгоспів Чернігівського обласного управління лісового та мисливського господарства, - представники держпідприємств Чернігівського, Ніжинського та Остерського та Остерського військового лісових господарств, більше 30 осіб державної лісової охорони, 11 одиниць спеціальної техніки, із залученням відповідного оснащення з локалізації та ліквідації умовної великої пожежі. У спільних навчаннях бере участь державна лісова охорона Київського обласного та по м.Києву управління лісового та мисливського господарства.
Головне завдання спільних навчальних тренувань - оперативність реагування на сигнал про виникнення загорання, прибуття на місце події та гасіння умовної пожежі. Надзвичайно важливим у такій ситуації є чіткий розподіл сил, взаємодія та професіоналізм державної лісової охорони.
Втім, не зважаючи на протипожежну готовність, лісівники ДП «Чернігівський лісгосп» вкотре наголошують, що найкращий метод боротьби з вогнем у лісі – не допустити його появи.
За інформацією ДП «Чернігівський лісгосп»