Новина

Філія "Чернігівське лісове господарство" державного спеціалізованого господарського підприємства "Ліси України"


ШАНОВНІ ЛІСІВНИКИ ПРИДЕСЕННЯ, ДОРОГІ ЗЕМЛЯКИ!

З глибокою повагою звертаюся сьогодні до вас – усіх тих, хто свою життєву енергію, час і душу постійно віддає лісівничій справі, береже, захищає і примножує лісові багатства рідного Сіверського краю. Саме вам висловлюю свою палку подяку і найсердечніші вітання з нашим професійним святом – Днем працівників лісу!
Наша галузь – одна з тих в Україні, яка робить стабільний і вагомий внесок в її економіку. Засвідчуючи високий потенціал і широкі перспективи розвитку, галузь, тим не менше, потребує енергійного реформування для кардинального збільшення рівня лісистості як в масштабах держави, так і нашої рідної Чернігівщини.
До енергійнішого реформування галузі нас, українських лісівників, безумовно, спонукають і європейські орієнтири держави, і очевидні переваги європейського лісогосподарювання у відновленні лісів, комплексних підходах в збереженні і захисті довкілля. Пишаюся тим, що в згуртованій родині лісівників Чернігівщини, вихованцем котрої вважаю і себе, кожний із нас пам’ятає своє високе покликання – залишити нащадкам облагороджену лісами землю!
Особливо важливо це усвідомлювати чернігівським лісівникам зараз, коли державній лісогосподарській і координаційній структурі виповнюється сторіччя від початку утворення.
На рубежі двох століть – двадцятих років минулого і нинішніх двадцятих, вже двадцять першого століття, колишньому губернському лісовому управлінню і нинішньому ЧОУЛМГ для порятунку фауни і флори Полісся доводилося і доводиться тепер вирішувати одну й ту ж невідкладну проблему природного заліснення земель, непридатних для сільгоспвиробництва, а також збереження і захисту самосійних лісів. Саме це дасть змогу збільшити лісистість в Україні.
Для успішної і практичної реалізації цієї надважливої справи велику надію покладаю на об’єднані професійні зусилля лісничих лісництв і майстрів лісу, котрі перебувають на самому вістрі всіх нинішніх лісових проблем, на передовій лінії боротьби за гідне майбутнє лісів Придесення.
Найтепліші вам вітання, шановні майстри лісу і лісничі лісництв, у День працівників лісу!
Мудреці минулого наголошували, що найкращою мотивацією для гідного відзначення свята має слугувати вимогливий аналіз зробленого і чітке визначення перспектив для майбутнього розвитку.
Мобілізуючи ініціативу, творчий пошук кожного перевести в площину практичної діяльності держлісгоспів і лісництв усі наявні резерви, щоб рік тридцятиліття незалежності України невідворотно став роком результативних реформ її лісової галузі!
Зі святом, шановні колеги і земляки, з Днем працівників лісу!
Юрій БОЛОХОВЕЦЬ,
голова Державного агентства лісових ресурсів України