Новина

Філія "Чернігівське лісове господарство" державного спеціалізованого господарського підприємства "Ліси України"


Робота об’єднаного підприємства націлена на розвиток

Під таким лейтмотивом проходила перша в цьому році технічна нарада об’єднаного Державного підприємства «Чернігівське лісове господарство» під головуванням директора Юрія Ревка.

У зв’язку з реорганізацією до складу підприємства входить 19 структурних підрозділів, з яких – 17 лісництв та оптимізований апарат. Штатна чисельність працівників зросла більш, ніж у 2,5 рази.  Відповідно значно збільшився лісовий фонд, який складає 102 196 тис. га.

Звертаючись до присутніх учасників наради директор ДП «Чернігівський лісгосп» Юрій Ревко поінформував щодо проведеної роботи по об’єднанню підприємства та першочергових завданнях та вимогах, які на сьогодні  постали перед лісгоспом. Головне - забезпечити безперебійне функціонування всіх підрозділів підприємства, в тому числі й цеху переробки, підготовка до весняної лісокультурної кампанії, технічне озброєння під час пожежонебезпечного періоду, захист лісів  від самовільних рубок, проведення посиленої рейдової роботи державною лісовою охороною. Втім, найважливіше – це злагоджена робота кожного працівника та усіх підрозділів в цілому.

Серед питань порядку денного наради – погодження проєкту лісових культур на 2022 рік. Головний лісничий ДП «Чернігівський лісгосп» Володимир Єленич звернув увагу учасників зібрання, що лісокультурна рада запланована на найближчий час, на якій буде проведений захист проєктів. Для лісівників – це важливий документ, особлива увага приділяється відповідності деревних порід лісорослинним умовам.

Окремо варто наголосити на важливості виконання Президентської ініціативи «Зелена країна». В рамках цього проєкту навесні підприємством має бути висаджено 1 756,2 тис.шт. молодих дерев на Чернігівщині. Довідково, підприємствами, які входять до складу Обласного управління лісового та мисливського господарства під час весняної лісокультурної кампанії в планах висадити понад 10 млн. сіянців.

Щоб висаджувати нові ліси – необхідне якісне насіння. Цьогоріч підприємством планується заготовити 29,5 тонн шишок, в тому числі  уже заготовлено 12,5 тонн. Для цих потреб наприкінці минулого року на підприємстві вже запрацювала модернізована сучасна Дільниця по заготівлі та переробки лісового насіння.

Серед інших важливих питань, які обговорили під час наради – облік лісопродукції на підприємстві, результати підсумкового протоколу аукціону із продажу необробленої деревини на 1-й квартал 2022 року та інші.

Власне, реформа галузі важливий, хоч і тернистий крок, від якого залежить майбутнє розвитку лісового господарства. Втім це шанс об’єднайся заради спільного результату, - зберегти свої потужності та позиції в громаді, області та суспільстві загалом. Отже, працюємо далі!

За інформацією ДП «Чернігівський лісгосп»