Новина

Філія "Чернігівське лісове господарство" державного спеціалізованого господарського підприємства "Ліси України"


ПО ДОСВІД ДО ЖИТОМИРСЬКИХ ЛІСІВНИКІВ

Робота звалювальника лісу визнана однією з найнебезпечніших за ступенем виробничих ризиків та однією з найважчих за умовами праці. Відтак лісозаготівельні роботи вимагають від працівників значних фізичних зусиль та завжди є ризик того, що вальник отримає травму.

Механізація лісосічних робіт може вирішити обидві ці проблеми.

Єдиний на Житомирщині лісозаготівельний харвестер «Амкодор», придбаний за кошти держбюджету, працює на ліквідації наслідків лісових пожеж в державному підприємстві «Овруцьке спеціалізоване лісове господарство».

Отож на зміну традиційній ручній роботі прийшла сучасна потужна техніка, котра забезпечує повну механізацію лісозаготівельних робіт. Ця багатоопераційна машина виконує цілий комплекс лісосічних операцій: звалювання дерев, обрізування сучків, розкряжування та пакетування сортиментів на лісосіці, при проведенні як суцільних рубок, так і при вибіркових рубках догляду. Харвестерна головка, що ідеально підходить для заготівлі хвойної деревини, дає можливість машині спилювати дерева діаметром до 670 мм.

Аби ознайомитися з роботою цієї новітньої техніки, на Житомирщину з’їхалися відповідні спеціалісти державних лісогосподарських підприємств десяти обласних управлінь лісового господарства. Делегацію чернігівських лісівників очолював начальник Чернігівського ОУЛМГ Сергій Аніщенко. В ході семінару учасникам заходу продемонстрували, які операції виконує харвестер, яка потужність цього комбайна тощо.

 

За інформацією Житомирського ОУЛМГ