Новина

Філія "Чернігівське лісове господарство" державного спеціалізованого господарського підприємства "Ліси України"


Підприємства Держлісагентства сплатили на 13% більше податків та зборів, ніж у 2021 році

Лісове господарство адаптувалося до економічних умов воєнного часу. Завдяки своєчасно проведеним реформам демонструємо зростання економічних показників.

«За перший квартал 2022 року чистий дохід (виручка) від реалізації продукції (товарів, робіт, послуг) склала 4,5 млрд грнЦе на 423 млн грн більше (+10%), ніж у аналогічному періоді 2021 року», - повідомив Голова Державного агентства лісових ресурсів України Юрій Болоховець.

Сплачено податків та зборів на загальну суму 2 млрд грнЦе на 226 млн грн більше (+13%) у порівнянні з аналогічним періодом минулого року.

Зростання показників фінансово-господарської діяльності Держлісагенства відбулося на фоні суттєвого зменшення лісозаготівлі. За перший квартал 2022 року заготовлено 2006 тис. кбм деревини, що становить лише 55,7% у порівнянні з аналогічним періодом минулого року.

Електронні аукціони, які відновили роботу, дозволяють здійснювати реалізацію прозоро і по ринковій вартості, а також унеможливлюють ризик зловживань.

Ці показники ще раз підтверджують правильність обраного шляху реформи лісовій галузі.

Найбільшої шкоди економіці лісового господарства завдано пошкодженням та знищенням основних засобів, знищенням та замінуванням інфраструктури та лісового фонду, розривами ланцюгів поставок та втратами робочої сили через участь у обороні країни.

forest.gov.ua/news/pidpriyemstva-derzhlisagentstva-splatili-na-13-bilshe-podatkiv-ta-zboriv-nizh-u-2021-roci