Новина

Філія "Чернігівське лісове господарство" державного спеціалізованого господарського підприємства "Ліси України"


У Славутицькому лісництві ліс рубають законно!

Місцеві активісти Славутича в інтернет-мережі порушили питання стосовно законності вирубки лісу поблизу міста.

Лісові масиви Славутицького лісництва в переважній більшості знаходяться на території Чернігівського та Ріпкинського районів Чернігівської області, адміністративна контора лісництва - безпосередньо у Славутичі.

 

В гостях у лісництві - журналісти телеканалу

 

З перевіркою до Слатицького лісництва Державного підприємства "Чернігівське лісове господарство" завітали журналісти із телекомпанії "МедіаДім" (м.Славутич).

Екскурсію по ділянках лісництва провів лісничий В'ячеслав Миронюк та його помічник.

В першу чергу зупинилися на ділянці, де вже були зрубані дерева. "Законність вирубки підтверджує діляночний стовпчик, який вказує на те, що це за ділянка, в якому кварталі знаходиться, зазначається виділ, яка проходить рубка і площа рубки. Для обліку вирубаних дерев кожен офіційний стовбур має розпізнавальий чіп пластиковий ярлик із унікальним номером, " - зазначив В'ячеслав Миронюк.

Лісничий також повідомив, що на сьогодні є можливість здійснити перевірку легальності рубок і за допомогою комп'ютера чи смартфону в електронному реєстрі Державного агенства лісових ресурсів.

Разом із представниками телебачення оглянули ще одне підтвердження законності заготівлі деревини, - лісорубний квиток, який був виданий Обласним управлінням лісового і мисливського господарства.

На місці зрубаного дерева - висаджують нове!

"Всі ділянки, де відбулася суцільна рубка стовідсотково заліснюються. Не має таких ділянок, які залишаються не засаджені, - наголосив В'ячеслав Миронюк.

Лісничий також повідомив, що в лісництво проводить санітарні рубки. Разом з цим вилучаються сухостійні дерева, вражені лісовими шкідниками, хворобами, стихійними явищами.

Журналісти оглянули також ділянки молодого лісу різного віку. До речі, до лісокультурної компанії залучають і молодь, прищеплюючи цим любов до природи.

 

Під час зйомок знімальна група зафіксувала трьох косуль, які були зовсім поруч. В лісництві говорять, що дикі тварини рідко наближаються до людей, але все ж можливо побачити лісових красунь. 

Замість епілогу

Принципами роботи ДП "Чернігівський лісгосп" є і залишається здійснення господарської діяльності в рамках законодавства та відкритість.

Конструктивна співпраця з громадою - в пріоритеті, а збереження лісу - перед усім. Підприємство вдячне за додатковий контроль жителів місцевих громад за законнісю вирубки лісу.

 

Переглянути повний сюжет з візиту телеканалу "МедіаДім" можна за посиланням:  www.facebook.com/321846871565154/videos/910003356061021/

 

Прес-служба ДП "Чернігівський лісгосп"