Новина

Філія "Чернігівське лісове господарство" державного спеціалізованого господарського підприємства "Ліси України"


Технічна нарада

Сьогодні, 3 лютого, у Державного підприємства «Чернігівського лісового господарства» відбулася технічна нарада. У засіданні брали участь лісничі, апарат контори підприємства та керівництво господарства.
Під час наради обговорили низку питань щодо лісогосподарської, фінансово-економічної та виробничої діяльності за звітний період та були висловлені пропозиції щодо вдосконалення роботи підприємства в цілому.
Серед основних питань порядку денного проаналізували:
- хід виконання квартального плану рубок формування і оздоровлення лісів;
- будівництво лісових доріг;
- аналіз використання лісовозної техніки на підприємстві;
- питання охорони праці інші важливі питання.
Значну частину наради було присвячено лісогосподарському напрямку – стані виконання планових показників лісництвами, протидії самовільних рубок, посиленню контролю за додержанням законодавства щодо охорони лісів та профілактики лісопорушень, протидії пожежам у лісі, проведення необхідних лісокультурних заходів, відтворення лісів, охорони праці та попередження виробничого травматизму.
Ґрунтовний аналіз по важливих напрямках діяльності підприємства провів головний інженер Михайло Полубень. Основою сталого розвитку господарства, безпечного та екологічного використання природних ресурсів складає збалансована мережа лісових доріг. Серед мінусів у господарстві – відсутність власної будівельної техніки. На підприємстві ставлять за мету будівництво лісових доріг із перспективою на найближчі 10 років.
Головний інженер також зауважив на посиленні контролю за роботою автотранспорту, зайнятого на вивезенні деревини, ефективного його використання та економії паливно-мастильних матеріалів. Проаналізувавши утримання автотранспорту за минулий рік, левова частина коштів витрачається на запчастини.
«Ми повинні відповідально працювати з думкою про майбутнє – яким буде ліс завтра, наскільки раціональна мережа лісових доріг, працювати над впровадженням нової сучасної техніки, підвищення якості лісогосподарських робіт та безумовному дотриманні всіх заходів щодо охорони праці на підприємстві,» - наголосив директор підприємства Юрій Ревко.
Прес-служба ДП «Чернігівський лісгосп»