Новина

Філія "Чернігівське лісове господарство" державного спеціалізованого господарського підприємства "Ліси України"


Обрали професію лісівника

Відповідальна та доволі важка професія – майстер лісу. На його плечах як справжнього господаря зелених багатств, виконання щоденних завдань на відведеній йому дільниці лісового фонду – посадка лісу, догляд за лісовими культурами, лісові розсадники, заготівля насіння, створення плантацій, заготівля новорічних дерев, виконання завдань рубок формування і оздоровлення лісів, контроль за рубками головного користування, захист лісу від пожеж і незаконних рубок  та ціла низка важливих функцій. Втім, без відповідального ставлення до природи робота в лісі не принесе плідних результатів.

Власне, на сьогодні в лісгоспі працює майже 60 майстрів лісу, 82 % з яких має відповідний освітньо-кваліфікаційний рівень. Формуючи кадрову політику, керівництво Державного підприємства «Чернігівське лісове господарство» ставить вимогу до працівників державної лісової охорони – відповідна освіта за напрямом «лісове господарство». Адже як у будинку надійно закладений фундамент сприяє стійкості і довговічності, так і в лісі – професійна команда працівників допомагає справитися із будь-якими труднощами і викликами.

Днями, до підприємства завітали представники навчального закладу, який має поважну історію, що сягає понад 125 років. Директор Лубенського лісотехнічного коледжу Роман Сендзюк та його заступник із навчальної роботи Володимир Рева провели профорієнтаційну роботу на підприємстві. 11 майстрів лісу обрали для себе шлях – підвищувати кваліфікацію, самовдосконалюватися та навчатися лісовій справі. Тому, власне, разом із здобуттям освіти представники державної лісової охорони матимуть змогу поєднати теоретичний матеріал із практичним виконанням завдань.

Директор коледжу Роман Сендзюк працює в закладі вже більше 35 років, а очолює його із 2000 року.  Заступник лісотехнічного коледжу Володимир Рева працює в закладі із 1995 року. Для обрали нелегкий шлях – передавати знання, уміння та навички наступним поколінням. Насправді, спілкування із представниками лісогосподарськими підприємствами дає плідні результати – обміну досвідом, новими напрацюваннями, збільшенню кількості професійних кадрів у галузі.

На завершення, процитуємо давньогрецького філософа Конфуція: «Багато чого не зробиш, поки не вивчишся. Але багато треба зробити, щоб навчитись».

 

За інформацією ДП «Чернігівський лісгосп»