Новина

Філія "Чернігівське лісове господарство" державного спеціалізованого господарського підприємства "Ліси України"


На Закарпатті відбулося розширене засідання колегії Держлісагентства

Голова Державного агентства лісових ресурсів України Юрій Болоховець підкреслив важливість переходу від суцільних до поступових і вибіркових методів заготівлі деревини.

 

Позитивні ефекти від рубань переформування:

1. Лісівничо-екологічні: формування багатоярусних, складних за породним складом, кліматично-стійких деревостанів, примноження біорізноманіття;

2. Економічні: збільшення обсягів заготівлі деревини та стабільність надходження її на ринок, економія коштів порівняно з традиційним лісовирощуванням;

3. Соціальні: ліс постійно виконує екологічну, економічну та соціальну функції, внаслідок чого мінімізуються ризики виникнення конфліктів з громадами.

 

Начальниця Закарпатське ОУЛМГ Вікторія Білоусова розказала про специфіку лісового господарства регіону.

“Основними лісотвірними деревними породами є бук – 59 % відносно площі лісів управління, ялина (смерека) і ялиця – 32 %, дуб – 7,5 %, решта – ясен, явір, в’яз гірський, інші породи”, - сказала Вікторія Білоусова.

 

Про  підсумки  господарсько-фінансової  діяльності підприємств галузі за І квартал 2022 рік доповів начальник Управління стратегії та економічного розвитку Ігор Лицур. 

- Проведено відтворення лісів на площі 7,6 тис. гектарів.

- Заготовлено 2,2 млн м3 ліквідної деревини від усіх видів рубок.

- Чистий дохід від реалізації продукції (товарів, робіт, послуг) – 4601,3 млн грн, що на 659,6 млн грн більше відповідного періоду 2021 року.

- Середньомісячна заробітна плата – 15023 грн, що на 17% більше відповідного періоду 2021 року.

- Сплачено платежів до бюджетів усіх рівнів та Єдиного соціального внеску в 1983,6 млн грн (що на 253,8 млн грн більше відповідного періоду 2021 року).

 

Заступник Голови з питань цифрового розвитку Віктор Смаль розповів про діджиталізацію дозвільних документів Держлісагентства (функціонал електронного лісорубного квитка та облік  продукції переробки деревини в єдиній державній системі електронного  обліку деревини).

 

Про стан бухгалтерського обліку і достовірність звітності на підприємствах Вінницького, Закарпатського та Черкаського обласних управлінь лісового та мисливського господарства доповіла начальниця Відділу бухгалтерського обліку Галина Байраківська.

forest.gov.ua/news/na-zakarpatti-vidbulosya-rozshirene-zasidannya-kolegiyi-derzhlisagentstva