Новина

Філія "Чернігівське лісове господарство" державного спеціалізованого господарського підприємства "Ліси України"


МАЙБУТНЄ ЛІСУ В ТВОЇХ РУКАХ

Пізня цьогорічна весна змусила лісівників прискорити посадку лісових культур. Обсяги лісовідновлення на 2018 рік по ДП « Городнянський лісгосп» складають 200 гектарів. Станом на 19.04.2018 року по лісгоспу створено 144 га лісових культур і на 80 гектарах проведено доповнення . Більшу частину нових посадок склали ділянки змішаних сосново-березових насаджень, а на10 гектарах створено виключно дубові лісові культури. Також було створено дві ділянки культур модрини європейської  на площі 3,8 га  і дві плантації новорічних ялинок  площею 2 гектари.
     18.04.2018 року в рамках акції « Майбутне лісу в твоїх руках» в Тупичівському лісництві було створено 5,7 га лісових культур. В проведенні заходу прийняли участь учні шкільного лісництва, працівники лісництва та лісгоспу, також на допомогу лісівникам прийшли й голова громади Лариса Шовкова зі співробітниками апарату сільради ( всього зібралося 29 чоловік).  Створення  лісових культур проводили на двох ділянках в кварталі 113, причому посадку проводили як вручну (за допомогою меча Колесова) так і механізовано ( за допомогою лісосадильної машини МС-2).
   На момент проведення акції по Тупичівському лісництву вже було створено 35  га лісових культур та проведено доповнення лісових культур на площі  8 га.  Місцеві лісівники також доглядають за двома унікальними плантаціями на яких вирощують 14 видів гібридних тополь.
   Інженер лісовідновлення Федіна М.В. провів інструктаж учасникам акції,  розповів про специфіку ручної та механізованої посадки та запросив до роботи. Гуртом працювалося легко і весело, тому і незчулися як засадили дві ділянки. А після роботи Тупичівські лісівники пригостили учасників акції смачною юшкою та запашним чаєм із солодощами.