Новина

Філія "Чернігівське лісове господарство" державного спеціалізованого господарського підприємства "Ліси України"


ЛІСІВНИКИ ГОТУЮТЬСЯ ДО БАЗОВОГО ЛІСОВПОРЯДКУВАННЯ

Лісовпорядкування – один із найважливіших елементів успішного ведення лісового господарства. Адже саме під час лісовпорядкування здійснюється комплексна оцінка лісового фонду, проведених лісогосподарських заходів та плануються лісогосподарські роботи на наступні 10 років. Проведення нинішнього базового лісовпорядкування планується в 11-ти з 12-ти лісогосподарських підприємств, які координуються управлінням.

Тож 11 червня під головуванням заступника начальника Чернігівського обласного управління лісового та мисливського господарства Володимира Єленича відбулась виробничо-технічна нарада з питань проведення підготовчих робіт, конче необхідних для проведення базового лісовпорядкування.

Участь у нараді взяли спеціалісти управління, головні лісничі лісогосподарських підприємств, представники ВО «Укрдержліспроект» та ТОВ «Аналітика».

Як зазначив головний інженер ВО «Укрдержліспроект» Ігор Бокало, для проведення якісного лісовпорядкування необхідна низка підготовчих робіт, як-от оновлення межі території, квартальних просік, натурних знаків у лісовому фонді, а також належне оформлення землевпорядної документації.

Крім того, для проведення якісних робіт з лісовпорядкування необхідна і наявність актуальних та якісних аерофотоматеріалів для дешифрування. На сьогодні ці матеріали застаріли, бо створені ще в 2007 році. Тому в нараді взяли участь і представники ТОВ «Аналітика» із презентацією своїх робіт із аерофотознімання, оскільки вони вже надавали свої послуги лісогосподарським підприємствам інших облуправлінь.

Враховуючи важливість лісовпорядкування, на нараді наголошувалося, що підготовчі роботи для його проведення – це важливий і відповідальний захід, який полегшить виконання робіт та підвищить їхню якість і точність.

 

За інформацією Чернігівського ОУЛМГ