Новина

Філія "Чернігівське лісове господарство" державного спеціалізованого господарського підприємства "Ліси України"


Горить Чернігівська земля!

Людській безвідповідальності не має меж! Ми з острахом, жалем та співчуттям спостерігали за нищівними пожежами в Австралії. Втім, до своєї природної домівки, - лісів, земель, полів не має ніякої поваги.

Весняні «турботи» жителів області спричинили масштабні пожежі в природних екосистемах. В Семенівському, Прилуцькому та Чернігівському районах через загорання сухої трави вогонь завдав шкоди житловим та господарським будівлям. Разом із знищенням сухої рослинності утворюються небезпечні для людського життя продукти горіння.

За інформацією Управління ДСНС України у Чернігівській області станом на 29.03.2020 підрозділами ліквідовано 58 загорянь сухої рослинності на відкритих територіях, 1 пожежу в лісі, 1 на торфовищі. Територія, пройдена вогнем у природних екологічних системах, склала майже 240 га.

Для лісівників весняний період є початком пожежонебезпечного. Працівники державної лісової охорони борються з вогнем, перешкоджають знищенню лісових масивів.

Як зазначає Державне агентство лісових ресурсів України, загалом по території країни державна лісова охорона виявила та здійснила гасіння 180 лісових пожеж, половина з яких – за останній тиждень.
Звертаємо увагу, що причини виникнення лісових пожеж – це людський фактор (85%) та настання сухої вітряної погоди. Розпочалось масове випалювання стерні, іншої рослинності на сільськогосподарських землях, навколо автомобільних доріг, залізниць, населених пунктів, що створює реальну загрозу прилеглим лісовим масивам та може стати причиною великих лісових пожеж.

Чернігівські лісівники стоять на сторожі захисті лісу. І ще раз наголошуємо, пожежу легше попередити, ніж загасити!

Закликаємо всіх, - не спалюйте суху траву та сміття! Не знищуйте природу та не створюйте загроз для власного життя!

Відповідальність за лісові пожежі bit.ly/33VDleJ.

ДП «Чернігівський лісгосп»